EU potvrdila: U sredu SASTANAK glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Portprol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavnini pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bislimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu.

Prethodno je Stano naglasio da će ”prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklacu situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu – poručio je Stano.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu ”sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana”.

Peter Stano je danas ocenio da ”dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju ”biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na KiM tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.

Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. Dogovor sa siptarima nije moguce to je narod I rukovodstvo polu pismeno nepoznato I'm je postovanje dogovora oni znaju za lopovluk laze prevaru podmukla ubistva pljacku da pretuku nekog aver. Drove oruzja I sad vi sa takvim se druziti razgovarati pregovarati je naucna Fantasticka sta I'm je ovo trebalo sa policijom sta demostriraju koga sta pregovori idu unazad deset god I kraj

    Odgovori
  2. Pred američkim predsednika potpisali su vašingtonski sporazum koi nisu primenili dakle albanci ignorišu američkog predsednika što je uvreda ali to rade bez pisledica čime se dokazuje da albance štiti tajna globalna organizacija moćnija od predsednika Amerike a to su j e v r e I koi su i stvorili albaniju 1912e broz tito je jevrein Adolf Hitler takođe što je dokazao danski institut za genetiku istraživanjem iz 2019e..pa olbrajt jevrdjka kisinđžer jevrein šef klinton naredio bombardovanje 1999e...teodor merom skrivao dokaze o zločinima nad srbima kušner jevrein skrivao zlodela albanaca nad srbima posle ulaska nato...

    Odgovori

Ostavite komentar