Da li svi možemo da priuštimo vikend na planinama Srbije?

Idealno mesto za predah od užurbanog života su naše prelepe planine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Stres, gužva, uobičajna jurnjava, svakodnevni problemi i posao koji traje minimum pet dana u nedelji. Verujemo da sve ovo svima nama zvuči veoma poznato. Zbog toga, kada se konačno približi vikend, gotovo svi jedva čekamo da pobegnemo od naše svakodnevnice u neke mirnije, lepše, manje stresne krajeve. Postoji li idealnije mesto za to od naših popularnih i sve posećenijih planina? Ipak, koliko god da želimo da odemo na planinu, postavlja se jedno sasvim opravdano pitanje: da li prosečan građanin ove zemlje to sebi može da priušti?

Doživite čaroliju Kopaonika- ukoliko za to imate dovoljno novca

Kopaonik je već dug niz godina jedna od najpopularnijih planina za mnoge turiste, pogotovo u zimskom periodu godine kada su razni zimski aktuelni na ovoj planini. Istovremeno, Kopaonik je jedna od najskupljih destinacija u Srbiji sa cenama koje često mogu da dostignu vrtoglave razmere.

Bilo da je reč o cenama u kafićima, prodavnicama ili cenama smeštaja, jedno je sigurno: sve su visoke. Zbog toga će vas na Kopaoniku jedna flašica Koka kole koštati između 220 i 260 din, ćevape nećete naći ispod 750 din, a za pojedine smeštajne jedinice moraćete da izdvojite i preko 10.000 din. Kada uzmemo sve to u obzir, postavlja se jedno sasvim logično pitanje, koje više ne počinje sa da li, nego sa kako. Kako prosečan građanin Srbije sa platom
koja jedva prelazi 45.000 din može da sebi to priušti? Olakšaćemo vam odgovor – teško, ali uz malo truda, možete pronaći smeštaj u skladu s vašim mogućnostima.

Koliko novca bi trebalo da izdvojite za smeštaj na Kopaoniku

Kako bi vaš odmor na predivnom Kopaoniku bio zaista do kraja potpun i kako bi ispunio sva vaša očekivanja, za to vam je potreban siguran, dobar i proveren smeštaj. Ova planina ima da svojim gostima ponudi mnogo toga lepog, naravno, ukoliko za to imate dovoljno mogućnosti i novca.

Prosečna cena dvokrevetne sobe sa bračnim krevetom i pristupom spa centru koštaće vas između 95 evra i 160 evra, dok pojedine četvorokrevetne sobe mogu da vaskoštaju i preko 700 evra. Ipak, ne klonite duhom odmah, Kopaonik smeštaj je tu da vam pruži najbolji odnos cene i kvalitetna. Samo jedan klik vas deli od toga da rezervišete za sebe najbolji smeštaj i to po iznenađujuće dobrim cenama.

Zlatibor- kraljica planina, turizma i visokih cena

Planina poznata po svojim autentičnim, zlatnim borovima nimalo ne zaostaje za Kopaonikom. Ukoliko bi se malo našalili, rekli bi kako je Kopaonik bio neka vrsta preteče za ono što se posle desilo sa Zlatiborom. Nekada davno Zlatibor je bio mirna planina, bogata proplancima i šumarcima, nadomak Užica, danas je neverovatnom brzinom evoluirala u pravi moderni, urbani i komercijalni grad.

Postalo je iznenađujuće ako prođete Zlatiborom i ne vidite barem jednu ili dve zgrade u nastajanju, a od duha nekadašnjeg, daleko drugačijeg Zlatibora malo šta je ostalo. Ipak, Zlatibor nastavlja da pleni svojim atrakcijama mnoge turiste i njegova popularnost ne prestaje da raste, baš kao i prosečne zlatiborske cene.

Odmor na Zlatiboru je uvek dobra ideja – ako ste dubokog džepa

Za sve lafove debelog novčanika i širokog srca, odmor na Zlatiboru je uvek dobra ideja. Ova planina poseduje pregršt zanimljivih atrakcija za turiste svih generacija. Ski centar Tornik sa svojom žičarom, sportskim terenima, ski stazama, rolekosterom, kao i najnovija zlatiborska gondola, samo su neki od razloga posećenosti ove planine. Ipak, uz sve te atrakcije dolazi i izvesna cena. Cena koju prosečna osoba u Srbiji često ne može da priušti sebi.

Naravno,  nije sve tako crno, još uvek se na pojedinim mestima može naći prihvatljiv i komforan smeštaj po normalnoj, pristupačnijoj ceni. Kako bi vam olakšali traženje takvog smeštaja, stavili smo za vas link koji vas vodi direktno do raznolike ponude smeštajnih jedinica, na vama je samo da kliknete na Zlatibor smeštaj i rezervišete smeštaj po vašoj meri.

Tara – mesto vidikovaca i još uvek normalnih cena

Još uvek nam nije sasvim jasno kako, ali Tara uspeva da odoli urbanizaciji i jedna je od retkih planina koja je očuvala svoju neukrotivost i autentičnost. Zbog toga je Tara pravi biser zapada Srbije, mesto fantastičnih vidikovaca, nepreglednih šuma i bogatog životinjskog sveta. Ovde vas očekuje mir, tišina, netaknuta priroda i vazduh tako čist i svež da ćete pri prvom udisaju osetiti blago probadanje u njima (jer, naravno, pluća su nam naviknuta na dim
i smog). Za ono što vam Tara nudi vredi izdvojiti pare. Neminovno je da će, vremenom, i Tara krenuti stopama Zlatibora i Kopanika. Ipak, imamo još malo vremena dok se to ne desi, zato trk na Taru, potrošićete sigurno dobar deo svoje plate, ali bar nećete celu!

Kako pronaći smeštaj na Tari

Ukoliko se pitate kako da pronađete najbolji smeštaj na Tari, olakšaćemo vam odmah potragu. Jedan klik na Tara smeštaj vodi vas direktno na stranicu koja vam nudi niz raznolikih smeštajnih jedinica na ovoj planini. Reč je o veoma dobrom i proverenom smeštaju koji poseduje pristupačne i mahom povoljne cene. Verujemo da će vam neki od ovih apartmana odgovarati i da će dodatno upotpuniti vašu planinsku bajku.

Na kraju, da se vratimo na početak. Na pitanje da li svi možemo da priuštimo vikend na planinama Srbije, odgovor je da uglavnom ne možemo. Ipak, nije neizvodljivo. Uz malo truda, organizacije i dobre volje sve je moguće. Odmor na planinama dokazano deluje blagotvorno na ceo organizam i uspešno sanira mnoga oboljenja. Tako da, ukoliko ste uspeli da pronađete odgovarajući smeštaj po pristojnoj ceni, ne čekajte ni sekunde više, krenite u planine.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Nekako me ove izvikane, ne privlače mnogo. Voleo bih da uoznam Staru planinu. Mora da je mnogo dobro čim je i Ber Grils dolazio da snima tamo. Ali ne bih išao zimi, možda upravo sada, dok je još toplo. Iznajmim neki 4x4, pa sa porodiom odem na neki produženi vikend. Baš bi bilo dobro.

    Odgovori

Ostavite komentar