Evo kome je zaista posvećena PESMA “za Ljiljanu”: Toma Zdravković je morao da ispuni OBEĆANJE ovoj ženi

Reč je o poznatoj srpskoj glumici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Legendarni Toma Zdravković iza sebe ostavio je mnogobrojne antologijske hitove, od kojih jedan svakako i pesma “Za Ljiljanu”, koja je posvećena ženi koju svi dobro znamo i koja je i danas prisutna na našoj javnoj sceni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, reč je o glumici Ljiljani Blagojević, koju je Toma upoznao davne 1982. godine, na snimanju serije “Doktorka na selu”. Toma je za tu seriju radio muziku, imao je čak i epizodnu ulogu, a na setu mu je za oko zapala Ljiljana kojoj je otvoreno najavio da će joj posvetiti jednu pesmu. Obećanje je ispunio posle dve godine, kada se na njegovoj ploči našao hit “Za Ljiljanu”.

Mnogi uopšte nisu ni mogli da pretpostave o kome se radi, sve dok glumica Kalina Kovačević, inače Ljiljanina ćerka, nije prilikom jednog TV gostovanja izjavila da inače ne sluša narodnjake, ali da kod kuće ima jedan album Tome Zdravkovića, na kojem se nalazi pesma napisana za njenu majku!

Ljiljana je jednom prilikom potvrdila da je njoj posvećena pesma.

– Tačno je, stihovi te numere posvećeni su upravo meni. Verovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da napiše “Za Ljiljanu”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Pink.rs

Komentari (2)

  1. Jedini je problem što Toma uopšte nije autor ove pesme! Kompozitor je Aca Korać, a autor stihova Sveta Baltić. Lako se proveri na Jugotonovim izdanjima iz ‘84 …

    Odgovori

Ostavite komentar