Sveštenik ukrao 12 miliona dinara iz crkve za DROGU i “posebne” ŽURKE: Za ovaj obrt nije bio spreman

Oštetio je crkveni fond kao niko pre njega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/44862MARIO

Sveštenik Frančesko Spanjesi (40) iz Prata u Italiji uhapšen je nakon što je otkriveno da je ukrao oko 117.000 dolara (oko 12 miliona dinara) iz crkvenog fonda.

Spanjesi je tokom poslednje dve godine krao koliko je želeo kako bi svoj ego hranio kupovinom i upotrebom raznoraznih droga, ali i da bi pravio isključivo muške žurke koje bi se završavale bahanalijama, prenosi Tajms.

Policija je otkrila Spanjesija preko njegovog prijatelja koji je pokušao da u Italiju prokrijumčari drogu iz Holandije. Tom prilikom pronađena je i droga koja se koristi za silovanje!

Prilikom pretresa Spanjesijevog stana, pronađene su prazne flaše vina i viskija, kao i predmeti koji se koriste prilikom konzumacije marihuane i droga.

U ovom trenutku u policijskim stanicama grada Prata nalazi se više od 200 ljudi koji su osumnjičeni da su na neki način povezani sa bludnim sveštenikom.

Frančesko Spanjesi je bivši student medicine koji je napustio fakultet u 26. godini kako bi postao sveštenik.

– Želja mi je da propovedima i širenjem poruka ljubavi od Boga donesem mir među ljude – govorio je Spanjesi koji je za kratko vreme lepo napredovao u službi.

Nakon što je ojadio crkveni fond, Spanjesi je krenuo da traži novac direktno od sugrađana koji bi dolazili u ckrvu. Tom prilikom davao im je, kako se saznaje, niz prečudnih izgovora zbog čega crkvi treba novac od vernika.

Spanjesijeva advokatica Konstanca Malerba otkrila je novinarima da je sveštenik priznao nabavku i konzumaciju droga, kao i organizovanje gej žurki, a očekuje se narednih dana i da prizna da je krao novac iz crkvenog fonda.



Izvor: The Times

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar