Često se dešava da ne znamo šta da spremimo za večeru.
Još češće smo umorniji od posla i obaveza i samo želimo da nešto napravimo na brzinu, a da bude ukusno.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ako se nalazite u toj situaciji, onda je ovaj recept odličan za vas.
U pitanju je testenina napravljena na italijanski način, koja je toliko sočna da nećete moći da joj odolite.
Sastojci koji su vam potrebni:
pakovanje testenine po želji
180 ml pavlake za kuvanje
1 čen belog luka
1 kašika maslinovog ulja
sok od 1 limuna

rendana korica limuna
svež peršun
Priprema:
Testeninu skuvajte da bude “al dente” (mekana, ali čvrsta). U tiganju na maslinovom ulju propržite čen belog luka sitno iseckan. Dodajte pavlaku za kuvanje, sok od limuna i koricu limuna. Iseckajte vezicu peršuna, pa dodajte u tiganj. Kad provri, dodajte kuvanu testeninu sa nekoliko kašika vode u kojoj se prethodno kuvala. Pustite da se sve zajedno krčka oko pet minuta, pa poslužite.
Uz testeninu možete dodati i mleveni orah ili indijski orah. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)