Večera gotova za 10 minuta: Testenina na ITALIJANSKI način sa slatkom pavlakom i limunom (RECEPT)

Spoj jedinstvenih ukusa u kojima ćete uživati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Često se dešava da ne znamo šta da spremimo za večeru.

Još češće smo umorniji od posla i obaveza i samo želimo da nešto napravimo na brzinu, a da bude ukusno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako se nalazite u toj situaciji, onda je ovaj recept odličan za vas.

U pitanju je testenina napravljena na italijanski način, koja je toliko sočna da nećete moći da joj odolite.

Sastojci koji su vam potrebni:

pakovanje testenine po želji

180 ml pavlake za kuvanje

1 čen belog luka

1 kašika maslinovog ulja

sok od 1 limuna

Foto: Printscreen/Youtube/AdeLina’s Kitchen

rendana korica limuna

svež peršun

Priprema: 

Testeninu skuvajte da bude “al dente” (mekana, ali čvrsta). U tiganju na maslinovom ulju propržite čen belog luka sitno iseckan. Dodajte pavlaku za kuvanje, sok od limuna i koricu limuna. Iseckajte vezicu peršuna, pa dodajte u tiganj. Kad provri, dodajte kuvanu testeninu sa nekoliko kašika vode u kojoj se prethodno kuvala. Pustite da se sve zajedno krčka oko pet minuta, pa poslužite.

Uz testeninu možete dodati i mleveni orah ili indijski orah. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!