Osećam se kao Srbin! Bojsijeva želja je bila DRŽAVLJANSTVO naše zemlje, evo i zbog čega

Ta povezanost preko komedije ukazuje na to da smo svi isti, rekao je Bojsi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikidata

Glumac Džon Čalis preminuo je danas nakon duge borbe sa rakom, saopštila je njegova porodica tužne vesti.

Vest o njegovoj smrti potresla je celu Srbiju budući da je glumac trebalo da nas poseti. On je početkom meseca podneo zahtev za srpsko državljanstvo, i govorio je da jedva čeka da se vrati u Srbiju i sazna više o našoj zemlji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A evo i zašto je odlučio da bude državljanin Srbije:

– Privlači me to što sam otkrio da imamo mnogo toga zajedničkog. Nosimo se sa istim stvarima, sviđaju nam se isti likovi. Neko mi je rekao “Gledanje mućki je jedina stvar koja mi je stavljala osmeh na lice za vreme tog teškog perioda”. Zamišljao sam kako je bilo ratovati u Jugoslaviji a onda vratiti se normalnom životu – rekao je on nedavno tokom gostovanja na TV Prva.

– Zašto želite srpsko državljanstvo? – upitao ga je Filip.

– Time se osećam mnogo bliže narodu, osećam se građaninom te zemlje. Ta povezanost preko komedije ukazuje na to da smo svi isti, a komedija nas zbližava. Svi smo mi uostalom prošli iste stvari u proteklih godinu dana. Goran Vesić je hteo da me nagradi jer smatra da sam dao svoj doprinos u tim teškim situacijama. Bilo bi sjajno da ovaj dokumentarac “Bojsi u Beogradu”, koji sam napravio u Srbiji, pomogne vašoj zemlji. Jedva čekam da se vratim u Srbiju i da ohrabrim i druge da posete Srbiju. Vi ste vrlo hrabar narod – rekao je tada Džon i dodao:

– Imam želju da saznam još više o vašoj zemlji. Ne znam šta je dalje, da napišem knjigu, da napravim dokumentarac o Srbiji… To mi se nikada nije desilo, ali osećam u srcu tu vezu – istakao je pokojni glumac.

– Kada možemo da vas očekujemo u Beogradu? – glasilo je pitanje.
– Prvom prilikom dolazim u Srbiju, samo da se sve završi – dodaje je čuveni Bojsi, a tom prilikom se oglasio i Goran Vesić lično i prokomentarisao njegovo uključenje.

– Kada je Bojsi dolazio u Srbiju, ja sam mu pokazao sve naše znamenitosti i predložio sam mu da postane naš državljanin. On je dosta promovisao Srbiju na svojim društvenim mrežama, a mi nemamo dosta turista iz Britanije i želimo da što vise Britanaca dođe, živimo od turizma, tako da je ovo dobar način da Britancima pokažemo našu zemlju – rekao je Goran Vesić.

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar