Ovo je bilo VAN protokola, Erdogan to nikada ne radi! Predsednik Vučić otkrio šta se desilo na Bosforu

Teme razgovora bile su odnosi dve zemlje, situacija u regionu, ekonomska saradnja i turske investicije u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/BORIS PEJOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić i Erdogan imali su sastanak u četiri oka i radni doručak nadomak obale Bosfora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Teme razgovora bile su odnosi dve zemlje, situacija u regionu, ekonomska saradnja i turske investicije u Srbiji.

– Razgovarali smo o investicijama, ekonomiji, regionalnim pitanjima. Pričali smo duže od dva sata, svaki razgovor sa predsednikom Erdoganom je važan. On će posetiti Beograd do kraja godine. Turske firme kada više sve naše susrete dolaze sve više i to je nezaustavljiv proces. Višestruko smo uvećali trgovinsku razmenu. Turska je velesila i jako su nam važni dobri odnosi. To nam garantuje mir.

– Zaista sam zadovoljan susretom, kada bih pokušao da pronađem manu gospodinu Erdoganu bio bih nefer. Zaista, videli ste kakav odnos ima, izašao je i sa mnom u baštu da bi me sproveo i ostavio ovde da bih vama dao izjavu, to nije bilo po protokolu. On je juče imao partijski sastanak, pa je došao da se sretne sa mnom. Umesto u Ankari, sastali smo se u Istanbulu jer uvek bira najlepše mesto za susret – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Svaka cast, ovakvi kontakti vuku napred. Mala primedba na Izbor mesta Stambol ili Ankara? Normalno, Erdogan bira Istambul jer time daje znacaj Turskom posedovanju Carigrada, sto ce u Evropi da bude primeceno iako ne javno izreceno... Taj ne propusta priliku, ali nama to i nije od prevelikog znacaja, ako se veci i jaci ne zainteresuju. Nama dobra i trgovina i investicije. Sumnjam u korist u odnosima sa Muslimanskim stanovnistvom, nisam siguran koliko to zele...

    Odgovori
  2. Sta reci, predivno je ovo kako je nas Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, docekan i ugoscen u Turskoj, treba biti lepo sa svim zemljama, narod kaze: "Lepa rec i gvozdena vrata otvara", jednom recju uspesna i dobra saradnja dveju zemalha.

    Odgovori
  3. Ovoje Pravi Predsednik Gospodin Vucic uvek Uzdiže svoju zemlju sve Najlepse govori ma gde bio . Zato ga mnogi Postuju pa I Gospodin Erdogen. Zivelo Tursko Srpsko Prijateljstvo

    Odgovori

Ostavite komentar