Ovo bi bila katastrofa za Zvezdu pred gostovanje Ludogorecu: Bugari prave veliki problem Srbima!

Ukoliko delegacija šampiona Srbije ne dobije dozvolu za put, pravila UEFA su u takvoj situaciji poprilično jasna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Veliki problem za Crvenu zvezdu. Bugarska je u četvrtak stavila Srbiju na crvenu listu samo dve nedelje pred odigravanje meča Ludogoreca i šampiona naše zemlje.

S obzirom na to da je utakmica u drugom kolu grupne faze Lige Evrope zakazana za četvrtak 30. septembar, pitanje je pod kojim uslovima će biti odigrana i da li će crveno-belima biti dozvoljeno da polete ka Bugarskoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko delegacija šampiona Srbije ne dobije dozvolu za put, pravila UEFA su u takvoj situaciji poprilično jasna.

Klubovi su u obavezi da obaveste nadležne organe evropske kuće fudbala da postoji prepreka u odigravanju utakmice, a zatim UEFA odlučuje da li će odložiti meč i zakazati ga na nekom od rezervnih termina, ili će, što deluje kao realnija opcija, dozvoliti odigravanje na neutralnom terenu, u drugoj državi.

U takvom spletu okolnosti, najviše bi naravno ispaštao domaćin koji je na Ludogorec Areni u Razgradu napravio neosvojivu tvrđavu na početku ove sezone.

Ludogorec je igrao osam mečeva na stadionu koje prima nešto više od 10.000 navijača u domaćim i evropskim takmičenjima i ostvario je svih osam pobeda. Najvažnija je bila protiv Olimpijakosa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada su se Bugari radovali nakon izvođenja jedanaesteraca.

Bonus video:

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar