Preci su vam bili u Americi, a niste znali? Kliknite OVDE i otkrijte sve – potrebno samo prezime (FOTO)

Kako sumnjamo da se iko seća svog pretka iz tako pradavnog vremena, sada može dobiti uvid u njegovo kretanje, pa možda na taj način stvoriti celovitiju sliku o svom poreklu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscrreen/heritage.statueofliberty.org

Ako ste se ikada zapitali da li su vaši preci živeli životom boljim ili gorim od vašeg, da li su pripadali istom staležu ili su se klasno izdvajali od vas, kao i kuda su njihove stope kročile, sada možete proveriti delić njihove biografije i tako otkriti da li su putovali u Ameriku.

Naime, da internet pruža bezbroj mogućnosti svedoči i činjenica da samo jednim klikom možete uploviti u davne godine i otići čak u 19.vek. Kako sumnjamo da se iko seća svog pretka iz tako pradavnog vremena, sada može dobiti uvid u njegovo kretanje, pa možda na taj način stvoriti celovitiju sliku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u jednoj bazi koja je dobila i svoju digitalizvanu formu, nalazi se 65 miliona zapisa o putnicima koji su se iskrcali u njujoršku luku od 1820. do 1957. godine.

Sve što je potrebno jeste da kliknete ovde i da potom u novom prozoru kliknete u polje na kome se traži prezime vaše porodice. Potom vam sajt nudi listu vaših prezimenjaka koji su bili “svetski putnici”. Pored imena i prezimena osobe koja se poklapa sa traženim zahtevom, napisano je i njegovo nekadašnje prebivalište, godina kada je otišao u Ameriku, ali i ime broda na koji se ukrcao.

Radi primera, mi smo pretraživali prezime “Filipović”, a evo kakvi podaci se učitavaju pred nama:

Foto: Printscrreen/heritage.statueofliberty.org

Nas je ova mogućnost poprilično oduševila, a da li ste vi pronašli nekoga od svojih bližnjih na ovoj listi? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Moj deda, Bogdan K. se bio iselio u Ameriku. Iz puke znatiželje otkucam njegovo ime i prezime i pojavi se rezultat da je ušao u Ameriku 1904. godine, ime broda kojm je doputovao i da je rođen u Kikindi. Da nema ovog podatka o mestu rođenja (Kikinda) ne bih verovao !!!

    Odgovori

Ostavite komentar