Srbi POMAŽU Kinezima da prežive nakon razornog požara: “Gospodin kupio igle i konac, ostavio 50 evra”

"Izvadile su novčanice po dve hiljade dinara i spustile na kutiju sa kuglicama za nakit"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur, Vlada Milovanović

Prošlo je tačno mesec dana kako je kineski tržni centar na Novom Beogradu zahvatila vatrena stihija koja je odnela sve pred sobom. Oko 4.000 kvadratnih metara nestalo je za tren oka, a mnogi trgovci ostali su bez svoje robe, lokala i svega onoga što su godinama gradili za život.

Jedna od njih je i Kineskinja Sui Lang (53), koja za Objektiv kaže da nema mesta suzama jer još uvek ima dobrih ljudi koji i dalje kupuju kod njih, iako im je roba, kako kaže, neugledno razbacana po tezgama i trotoarima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jedan gospodin koji često dolazi i kupuje u našem tržnom centru pre neki dan pazario je igle i konac za šivenje koji koštaju oko 500 dinara, a dao je 50 evra. Zamislite! Kažem mu da mora da razmeni novac jer ne primamo evre, međutim, on je odmahnuo rukom i rekao da ne treba kusur, nego da zadržim sve jer je meni to potrebnije nego njemu. Hvala i njemu i celoj Srbiji koja nas nije zaboravila – priča nam Sui.

SRBI DOLAZE I NUDE NOVAC

Beograđanin koji je ostavio Kineskinji Sui 50 evra nije jedini, jer prema njenim rečima, juče su došle dve žene iz Novog Sada i spustile novac na kutiju sa robom.

Foto: Masa Bandjur

“Sve što sam imao mi je u TRENUTKU nestalo”: Objektiv u poseti izgorelom tržnom centru u Bloku 70 (FOTO)

– Nisu baš ništa kupile. Izvadile su novčanice po dve hiljade dinara i spustile na kutiju sa kuglicama za nakit. Rekle su da ne žele ništa da kupe, nego da doniraju novac jer toliko imaju. Verujte, zaplakala sam – ističe naša sagovornica.

Piše: Sanja Radovanović

NASTAVAK OVE I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE MOŽETE DA PROČITATE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 14. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar