Marta dala OTKAZ radnicima koji su zloupotrebili položaj: Od tog trenutka život joj se pretvorio u PAKAO

Strahuje i od sudskog procesa jer se radi o korumpiranoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Marta Oreho, Foto: Instagram/mamaduke281

Španska državljanka Marta Oreha, koja volontira u Keniji i ima fondaciju “Podrška zdravstvenoj zaštiti u Keniji”, suočava se sa teškim optužbama – zlostavljanjem i eksploatacijom dece u toj zemlji, za koje ona tvrdi da su lažne i da joj se svete ljudi koje je otpustila zbog nečasnih radnji, prenosi Clarin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njenim rečima, do ovih optužbi došlo je jer je morala da otpusti radnike iz svoje organizacije nakon što je saznala da su iznuđivali novac od porodica koje su pomogle i donirale njenu kampanju.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći koju je godinama dobijala od ljubaznih ljudi, Marta je uspela da pomogne više od 120 afričke dece da besplatno pohađaju školu, da se prehrane i da se leče kod lekara.

Zbog pandemije koronavirusa, Marta je morala da se vrati u Španiju, a da svoju nevladinu organizaciju ostavi u rukama para kom je najviše verovala.

Ispostavilo se da joj je to bio jedan od najvećoh promašaja. Naime, kada se krajem jula ove godine vratila u Keniju, saznala je da su muškarac i žena koji su vodili njenu fondaciju prisiljavali porodice žrtava da daju nakdande za pristup ovim uslugama.

Foto: Instagram/mamaduke281

– Prisilili su ih da plate sve ono što sam obezbedila besplatno. Zato sam odlučila da im dam otkaz – navela je marta.

U znak odmazde, kako navodi ona, par je odlučio da je optuži za zlostavljanje i eksploataciju dece.

Sada Marta traži pravdu i pomoć za plaćanje sudskih troškova koje ovaj sudski proces podrazumeva.

Ona takođe uverava da je ova afrička zemlja veoma korumpirana, pa rešavanje ovog slčučaja neće biti nimalo lako.

– Kada su ih prijavili i videli da su u teškoj situaciji, odlučili su da mene dovedu u opasnost i da me lažno optuže u znak osvete – tvrdi Marta Oreho.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Лакну ми кад видех да је Кенија у питању, на први мах помислих да је Србинија...то код нас не би могло да се деси никад, наравно...

    Odgovori

Ostavite komentar