“Mrzim ime svoje ĆERKE”: Otac se pita da li da PRIZNA dete – za sve krivi suprugu

On je ostao u malo nezgodnoj situaciji, pa je upitao za savet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wavebreak / Profimedia

Biranje imena za dete je neretko jedna od najkomplikovanijih stari u životu roditelja. To je doživotna odluka koja bi mogla uticati na živote dece, te i na način na koji se prema njima ponašaju njihovi vršnjaci. Dakle, podrazumeva se da prije nego što se roditelji obavežu da će detetu dati određeno ime, moraju biti sigurni da je to konačan, pravi izbor.

S obzirom na to, jedan tata je ostao u malo nezgodnoj situaciji, nakon što su on i njegova žena odlučili da imenuju svako dete – on je imenovao svog prvorođenog, sada dvogodišnjeg dečaka, a njegova supruga je izabrala ime za ćerku, koja se još nije rodila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dakle, moja supruga i ja očekujemo ćerku. Već imamo sina koji ima dve godine. Naš dogovor je bio da ja moram da dam ime prvoj bebi, a ona drugoj – objasnio je on na Reditu,

– Nije imala čvrsto mišljenje ili sklonosti u vezi sa davanjem imena našem sinu, pa sam se odlučio za ono što sam mislio da je snažno, donekle jedinstveno ime. Izabrao sam ime Kelvin Het, srednje ime po mom bratu koji je nažalost preminuo, a mojoj ženi se to dopalo – napisao je on.

Zvuči pošteno, zar ne? Ovde stvari postaju neprijatne. Čovek je rekao da, iako je na ženinom redu bilo da da ime njihovom sledećem detetu, da on zapravo mrzi ime koje je odabrala.

– Supruga mi je rekla da želi da našoj kćeri da ime Ever Vinter Rejn, gde je Ever prvo ime, a Vinter Rejn srednje ime – objasnio je.

– Mislim da ovo nije dobro ime i da nije fer prema našoj ćerki jer je “Ever” reč ne zvuči profesionalno, zbunjujuće je. A pogotovo verujem da bi joj to prejer to je reč i mislim da joj to predstavljalo problem kad poraste – rekao je.

On je istakao da je umesto toga predložio supruzi da Vinter bude “malo ime”, sa nešto tradicionalnijim srednjim imenom, poput imena “Ema”, ali je njegova žena to odbila.

Budući tata dvoje mališana se požalio na Reditu i upitao za savet, te da li bi bilo u redu da prekrši dogovor i odbije da potpiše bebin rodni list sa takvim imenom. Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Kakve gluposti...sto se mjesas ako je dogovor bio ti prvom...ona drugom djetetu...i otkud znas da ce imati problema...nedrami

    Odgovori

Ostavite komentar