Hrvat pre osam godina prorekao Noletove uspehe: Mnogi bi pukli na Đokovićevom mestu!

Najbolji teniser sveta se nalazi na korak od uspeha, ali njegov trener otkriva kako se on nosi sa pritiskom istorijskog rezultata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Novak Đoković je nikad bliži da postane prvi teniser još od legendarnog Roda Lejvera sa svim osvojenim grend slemovima u kalendarskoj godini.

Pored toga najbolji teniser sveta će imati priliku da se domogne 21. grend slema, čime će preteći Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak srpski igrač je pod velikom pritiskom, a o tome je govorio njegov trener inače legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević.

On je tip čoveka koji igra bolje što je više pritiska. Zato i jeste takav šampion, zato je za mene najveći u istoriji. Još pre sedam-osam godina, kada nisam bio ni blizu njegovog tima, rekao sam da je on jedini koji može da osvoji kalendarski slem – rekao je Ivanišević i dodao:

– Svi osećaju pritisak. Na Vimbldonu nije odigrao sedam savršenih mečeva, ali je pobedio. To se ne vidi zato što pobeđuje. Ne kažem da će sigurno osvojiti titulu u Njujorku, duge su dve nedelje, sedam mečeva. Raduje me publika u Njujorku, jer je prošle godine bio najtužniji US open, sa praznim tribinama. Sada je atmosfera naelektrisana.

Dok se mnogi pribojavaju Novakovog uspeha u Njujorku, Ivanišević apsolutno veruje u njega.

Mnogi ljudi bi pukli, rekli bi: “OK, ne znam”. Ali on? On kaže: “Samo dajte, pokazaću ko sam na terenu”. Pogledajte ga, tri slema u nizu. Već je ispisao u istoriju, a sada može to da uradi na još veći način. Neverovatna je osoba, može mnogo da se nauči od njega. Pitaju me kako je. Čast je, zadovoljstvo je. Ali da li je lako? Nimalo. Veoma je stresno, ali to mi se dopada. Ceo život je stres, to tera čoveka da bude bolji, a kao njegov trener, naučim nešto novo svakog dana.

BONUS VIDEO:

Dok je Novak igrao, svi su gledali u Jelenu: Jedan detalj na njenom telu je bio razlog za to (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar