Nije štedeo ni BEBU u majčinom naručju: Jezivi detalji masakra na Floridi, ČETVORO stradalih

Napao je i policajce, ali je ipak savladan i priveden

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Foto: Polk County Sheriff

Muškarac sa pancirom koji je sebe opisivao kao “osposobljenog za preživljavanje” je na Floridi ubio četiri osobe, uključujući i bebu u naručju majke.

Muškarac se sukobio sa policijom pre nego što je priveden, a kasnije je pokušao da oduzme pištolj policajcu u bolnici, rekao je šerif okruga Polk Grejdi Džad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nešto kasnije su policajci pronašli četiri mrtve osobe: muškarca, ženu i odojče u kući, a drugu ženu u drugoj kući na imanju – rekao je Džad. – Jedanaestogodišnja devojčica takođe je više puta pogođena i avionom je prebačena u Opštu bolnicu Tampa na operaciju. Još jedno dete, za koje se prvobitno govorilo da je nestalo, pronađeno je živo i zdravo.

– Ovaj čovek je jutros ubio četiri osobe, pokušao da ubije policajce, a zatim odustao – rekao je Džad. – Osumnjičeni se opisao kao “osposobljen za preživljavanje” i priznao da je na drogama. Došao je ovde radi pucnjave. Ne znamo zašto.

Pucnjava je počela u subotu uveče kada je jedna žena pozvala vlasti zbog sumnjivog vozila.

– Rekla da joj je muškarac koji je bio parkiran ispred njene kuće rekao “Bog me poslao ovamo da razgovaram sa jednom od vaših ćerki” – rekao je Džad u nedelju novinarima.

Prema njegovim rečima, zamenik šerifa je stigao u roku od šest minuta i nije pronašao osumnjičenog, ni automobil. Otprilike devet sati kasnije, oko 4:30 ujutro, policajac udaljen nekoliko kilometara čuo je dva rafala automatske paljbe. Policajci su se odazvali i počeli su dolaziti pozivi koji prijavljuju aktivnu pucnjavu, rekao je šerif.

Po dolasku, prijatelji su otkrili da gori kamion i čuli su zvuke pucnjave u dvorištu.

– Videli su muškarca potpuno opremljenog pancirima i izgledalo je kao da je spreman za borbu – ispričao je Džad. – Osumnjičeni je odmah potrčao nazad u kuću. – U tom trenutku čuli smo još jedan rikošet i ženu kako vrišti i bebin plač. Poručnik je pokušao da uđe, ali je bilo zabarikadirano. Otišao je sa druge strane kuće i ušao, a osumnjičeni je pucao u poručnika, koji je uzvratio vatru i izašao.

U tom trenutku stvari su utihnule. Osumnjičeni je izašao sa podignutim rukama i ubrzo je priveden. Odveden u regionalnu bolnicu Lejklend, gde je u jednom trenutku skočio i pokušao da zgrabi oficirski pištolj.

Fotografije koje je postavio šerif okruga Polk prikazuju razmere štete na kući u nedelju ujutro. Izgleda da su staklena vrata potpuno razbijena, dva prozora i zid probijeni su rupama od metaka, a izgoreli kamion je ispred kuće.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, novosti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar