Đukanović o ismevanju HIMNE: Strašno i nedopustivo, ali nije neočekivano na ĐILASOVOJ televiziji! (VIDEO)

Đukanović je rekao da bi država trebalo da procesuira Nevenu Madžarević i Aleksandru Glovački, zbog kršenja člana 173 Krivičnog zakonika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i advokat Vladimir Đukanović reagovao je danas na ismevanje srpske himne “Bože pravde” na televiziji Nova S, koja se nalazi pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a od strane voditeljke Nevene Madžarević i novinarke Aleksandre Glovački.

– Snimam ovaj klip apsolutno revoltiran ovim što sam čuo na televiziji Nova S, gde je voditeljka, novinarka, ako se to tako može nazvati, Nevena Madžarević kao voditelj brutalno vređala stihove himne “Bože pravde”, a u tome joj je obilato asistirala novinarka, dopisnica, nekada je radila na Radio Beogradu, ne znam da li još uvek radi, Aleksandra Glovački koja je još bila brutalnija prema našoj himni. Obe su izrazile strašno negodovanje zašto naši đaci prvaci po prvi put u istoriji su kako oni kažu prinuđeni da slušaju himnu “Bože pravde”, strašno im smeta kada se čuje: “Složi srpsku braću dragu”. Verovatno im smeta i kada se čuje: “Bože, spasi, Bože, hrani srpsku zemlju, srpski rod”. U svakom slučaju takvo brutalno vređanje naše himne je strašno i nedopustivo – kazao je Đukanović i dodao da tako nešto nije neočekivano sa televizije koju kontrolišu Đilas i Dragan Šolak:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Naravno, nije neočekivano s obizorom da sve to ide sa televizije koju kontrolišu gospodin Šolak i gospodin Đilas, čija funkcionerka Marinika Tepić konstantno vređa srpski narod, za koji je zahtevala da se proglasi za genocidan. To je najbolji pokazatelj šta bi ti ljudi radili da su na vlasti, verovatno bi nam menjali i grb i himnu i zastavu i proglašavali nas za genocidne – istakao je on.

Đukanović je rekao da bi država trebalo da procesuira Nevenu Madžarević i Aleksandru Glovački, zbog kršenja člana 173 Krivičnog zakonika.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Владимир Ђукановић (@vladimirdjukanovic_rsfc)

– Neka se narod opredeli na izborima ako tako nešto želi, ali ono što bi Republika Srbija morala da uradi, po mom mišljenju, to je da procesuira i gospođu Madžarević i Glovački, jer po članu 173 Krivičnog zakonika definisana je povreda ugleda Republike Srbije, kaže se: “Ko javno izloži poruzi Srbiju, njenu zastavu, grb ili himnu, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri meseca. Molim da se primeni zakon jer svuda u svetu je čast slušati svoju himnu, pevati je. Ja sam kao otac đaka prvaka ponosan što je moje dete pripadnik generacije u kojoj se prvi put intonira himna pre početka nastave. Mislim da su reči “Bože pravde” nešto najlepše što možemo da čujemo, gde se baš poziva da Gospod pomogne našem narodu, našoj otadžbini i ne vidim šta je loše u tome. Svuda u svetu kada se vređaju državni simboli mora da se odgovara. Inače, svuda u svetu se pušta himna pre nego što krene nastava. U Americi je najnormalnije dizanje zastave i slušanje himne – istakao je.

On je svim roditeljima đaka prvaka čestitao što su im deca krenula u školu.

– Očigledno su ove dve nesrećnice isfrustrirane što nema više druga Tita i Kardelja i takvih, verovatno su tužne zbog toga. Ja sam srećan zato što moje dete uči “Bože pravde”, učiće i veronauku – rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. На западу се поштује химна земље у којој се живи а једино код нас се покушава да се омаловажи онима којима се не свиђа нека иду па нек пробају то напољу негде да се буне због тога да виде како ће се провести

    Odgovori

Ostavite komentar