Vučić iz Slovenije poslao PORUKU svim građanima: Srbiju danas niko ne može da razori!

Predsednik Srbije se obratio naciji pred bledski strateški forum

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se iz Slovenije direktno uključio u program TV Pink, uoči sutrašnjeg bledskog strateškog foruma.

Vučić je ranije večeras organizovao večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva u restoranu “Zemono” u Sloveniji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Srbije boravi u poseti Sloveniji gde će sutra učestvovati na Bledskom strateškom forumu.

Predsednik Vučić se obraća građanima Srbije:

– Ova divna prostorija u kojoj se nalazimo pripada Republici Srbiji. Hvala domaćinima na gostoprimstvu. Razgovaramo o otvorenom Balkanu, kako da naši građani ur egionu žive bolje, a razgovarali smo i o bitnim pitanjima sa Zoranom Jankovićem – rekao je na početku Vučić.

Predsednik Srbije pričao je o inicijativi “otvoreni Balkan”

– Ne možete zaustaviti narode koie žele da slobodno sarađuju – rekao je Vučić i dodao:

– Ne znam kome bi smetalo da između Beograda i Skoplja, da između Beograda i Tirane nema granica.

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Vučić je napomenuo da je Srbija poslednjih godina napredovala u odnosu na ostale zemlje u regionu, ali da to smeta velikim silama.

– Naša prosečna plata bila je 330 evra, u Srbiji sada  520 evra, to su neverovatne promene. Velike sile pokušavaće da unižavaju Srbiju. Otvoreni Balkan je samo naš lep pokušaj da živimo lepo sa komšijama. Amerikanci su to podržali i to je dobro, danski ministar spoljnih poslova je podržao. Razumem da su velike sile od sticanja nezavisnosti Srbije pokušale da drže sve pod kontrolo. Takvi njihovi interesi postoje i danas – kaže Vučić.

Angela Merkel posetiće uskoro Srbiju

Predsednik je najavio bitne vesti o kojima će se uskoro više znati.

– Očekujemo veliku posetu, ne mogu datum da vam kažemo, u pripremi je velika poseta kancelarke Angele Merkel Republici Srbiji – otkrio je Vučić.

Predsenik Srbije je govorio o značaju bezbedbnosnog foruma u Bledu i značaju koji on ima za Srbiju.

– Mi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da razmišljamo o budućnosti, moramo da se poštujemo. Kurti i ostali će da potegnu argument Srebrenice uvek – rekao je predsednik.

Predsednik je istakako da će Srbija uvek pomagati razvoj Republike Srpske.

– Nama je cilj da se spojimo i sa Tuzlom i sa Sarajevom – navodi predsednik.

O Dodiku

Vučić je rekao da je inicijativa za smenu Dodika opasan presedan.

– Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran. Ne verujem da će ih biti, pošto poznajem gospodina Šmita, a ako to uradi, Srbija to neće prihvatiti. Nećemo prihvatiti da neko drugi sa strane nameće narodnu volju. To je toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik to tražio za nekog od njih – rekao je Vučić.

 O ustoličenju mitrpolita Joanikija na Cetinju 5. septembra i informacijama o njegovom dolasku u Crnu Goru

– Nisam potvrdio ništa nikome, za mene je interesantno kako svakoga dana čitam kako neko nešto zna, znate kako dobijaju informacije, danas su u privatnim novinama Dragana Đilasa nezvanični izvori Đilasovih uposlenika koji rade u vladi Crne Gore, ovi nesposobnjakovići koji ne mogu da dobiju izbore, ali uče Krivokapića kako da “pobede Vučića – kaže Vučić.

Foto: Printscreen/Pink

O Milu Đukanoviću

– Đukanoviuću je potgrebno da te ljude koji su tamo u sukobu samo umiri, važno je da se pojavi na Cetinju i spreči Srbe, da se predstavlja kao branitelj crnogorskih interesa, a tobože ugrožen je velikosrpske politike – rekao je Vučić o dolasku Đukanovića na Cetinje 5. septembra.

Odgovarajući na najavu Nenada Čanka da će ići na Cetinje, Vučić je rekao da mu je drago što se raduju i što će moći da zajedno pevaju “Čavoglave”.

– To je ona pesma o proterivanju Srba – podsetio je Vučić i rekao da mu nije jasno da neko želi da ide da učestvuje u linčovanju sveštenika SPC.

Predsednik Vučić istakao je da danas niko ne može da ugrozi ili razori Srbiju koja napreduje

– Danas niko ne može da razori Srbiju. Srbijir astu plate i tenzije. U Srbiji se gradi više nego ikada – kaže predsednik Srbije.

Vučić je prokomentarisao određene natpise u novinama pod kontrolom lidera Stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa. Predsednik je rekao da su vesti o tome da se u Srbiji minimalna zarada i potrošačka korpa ne slažu jedna notorna laž.

– Reč je o notornim lažima, ja se radujem što sam noćna mora tajkunima i lopovima. Sećam se 2014. godine kako su lagali za zapadnu Tamnavu, oni su za tu laž dobili i nagradu. Shvatio sam tad, da radim najbolje na svetu, ja živim za Srbiju 24 časa dnevno, borim se svaki dan. I onda vi slušate to i rekao sam sebi “ej, to je politika, njihov interes je da to rade”. Ne interesuje me šta radi, pogađa me samo kad vam diraju porodicu iz čista mira – rekao je Vučić i dodao:

– Slagali su da je za 25 odsto bila više potrošačka korpa za 2010. godinu. Svaki broj su slagali- Žive u sopstvenim lažima – opisao je Vučić.

O predstojećim izborima i stranačkom dijalogu

– Ja kao predsednik ne mogu da se ponašam neodgovorno kao oni. NJihova želja je da razgovarjau sa strnacima i da se odluke donose na travnjaku. Sve ostalo što su radili dok su imali vlast je bila pljačka Srbije za njihove džepove – rekao je Vučić.

Kako je rekao predsednik Vučić, ako pogledate medije 2012. godine, tada nije bilo nijednog opozicionog medija.

– Danas imate čitav dijapazon medija. Oni ipak osećaju da njih narod neće i tako nastupaju. Razume se da će pokušavati da uz delimičnu strnau podršku pokušaju da smene vlast. Oni su veliki favoriti, oni su gotovo osvojili vlast u Beogradu, a što se tiče Srbije i predsendičkih izbora i tu su favoriti. Ja ih pozivam da se ujedine, a mi ćemo sami da pokušamo da im se suprotstavimo u ime građana Srbije – rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić će učestvovati na prvom liderskom panelu Foruma pod nazivom “Budućnost Evrope – odoleti i istrajati”, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar