Ovo je POSLEDNJA PORUKA Nebojše Glogovca: Prijatelju otkrio trenutke iz bolnice – “hajde, ne plači”

Svoje poslednje dane voljeni glumac je proveo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, gde je 9. februara i izdahnuo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ivica Veselinov

Jedan od najvećih i najvoljenjih srpskih glumaca, Nebojša Glogovac, rođen je na današnji dan 1969. godine, u Trebinju, u Bosni i Hercegovini. Njegova smrt duboko je potresla javnost u Srbiji, a i posle tri godine od kako nas je napustio velikan našeg glumišta, sećanje na njega i dalje ne bledi.

Naime, vest da je Glogovac teško bolestan, još teže je pogodila kako njegove prijatelje i poznanike, tako i, verujemo, svakog čoveka u Srbiji i regionu. Njegove kolege, ali i publika, oduvek su bili i ostali mišljenja da se takav talenat jednom rađa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svoje poslednje dane voljeni glumac je proveo u bolnici, na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, gde je, 9. februara i izdahnuo. Prijatelj pokojnog Nebojše Glogovca, reditelj Balša Đogo, ispričao je da mu je glumac pred smrt poslao poruku koju nikada neće zaboraviti. SMS mu je stigao rano ujutro, dok je Glogi, kako ga je zvao, još uvek ležao u bolnici.

Foto: Antonio Ahel

– Jednoj ženi od oko 70 godina ovde u sobi mobilni telefon zvoni s pesmom ‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira’ Bijelog dugmeta. Dok to zvrnda, ne znaš da li spava ili je umrla ili je na prejakim tabletama kao i ja. Ne javlja se nikad, i to tako roka dok joj medicinska sestra ne isključi mobilni. A medicinske sestre nema uvek. Bizaran prizor, mislim da je gospođa imala nešto s nekim iz Bijelog dugmeta. A vidi se da je bila lepa – napisao je on.

Đogo je zatim dodao da bi Nebojša, čim uvidi da Balša ne zna kako da reaguje na takvu poruku, umeo i da se našali:

– Hajde, Hičkok, ne plači. Pa nije ti se odvalio branik sa automobila pa da budeš tužan.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Inače, Đogo je priznao da nikako nije mogao da poveruje da je Glogovac teško bolestan.

– Svi mi njegovi drugari rasuti po Podgorici, Trebinju, Nikšiću, Rijeci, Zagrebu, Beogradu, kad smo saznali njegovu dijagnozu, išli smo kod lekara da nas presluša, da snimimo pluća. Saznali smo da smo prehlađeni, da imamo virus, grip, astmu… Kada smo saznali da je Glogijevo stanje bezizlazno, merili smo vreme i nadali se – bar još koju godinu, do jeseni, samo proleće, najzad u nedeljama, pa biće bolje ako izgura danas, ali nije – zaključio je on jednom prilikom.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Glogovca će publika, osim po njegovoj neposrednosti i šarmu, prvenstveno pamtiti po raškošnom talentu kojim je zauvek ostavio trag u domaćoj kinematografiji. Pamtićemo ga kao Kaju iz “Nebeske udice”, kao Mladena iz “Klopke”, kao Simketa u “Do koske”, taksistu u čak tri ostvarenja, oca Milutina sa sela, maestalnog Ivana iz Hadersfilda…

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar