TUGA

TRAGIČNA ljubavna priča slavnih glumaca: Njegova LJUBOMORA im presudila, a ona ga nikada nije prežalila

Umro je od raka, a ona ga i danas pamti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: National General Pictures/David / AFP / Profimedia

Popularni glumac Stiv Mekvin svojevremeno je bio jedan od najvećih zavodnika, ali i problematičan dečko Holivuda.

Uprkos brojnim problemima sa zakonom, njegova karijera se razvijala veoma brzo, a iako je bio u braku voleo je da švrlja sa strane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Supruga Neli mu je praštala sve afere, ali on nije mogao njoj da oprosti prevaru sa švajcarskim glumcem Maksimilijanom Šelom.

Stiv se na snimanju filma “Bekstvo” zaljubio u devet godina mlađu Ali Mekrou koja je tu glumila glavnu ulogu.

Ona je važila za dobru devojku za koju niko nije imao lošu reč, a kada se zaljubila u Mekvina, oboje su bili u braku.

On je još bio sa Neli, a ona sa filmskim producentom Robertom Evansom za kog se udala krajem 1969. godine.

Međutim, glumci su tokom tromesečnog snimanja ipak uplovili u romansu.

-Mogu reći da bi bilo nemoguće ne zaljubiti se u Stiva Mekvina. On je bio čovek koji bi ušetao u sobu i svaki muškarac, žena i dete odmah bi se zapitali: “Vau, ko je to?”. Ni ja nisam bila izuzetak. Bio je neverovatno privlačan, a u sebi je nosio i dozu opasnosti. Ovo će zvučati otrcano, ali sećam kad sam ga prvi put videla na drugoj strani bazena. Odmah si mogao da primetiš one oči. Te neverovatne plave oči. Kao da me udarila struja. Mozak u takvim trenucima ne radi – ispričala je Ali jednom prilikom, prenosi Zadovoljna.hr.

Stivu je supruga Neli u tom periodu uručila papire za razvod, ali nakon završetka snimanja Ali se vratila kući Robertu kako bi pokušala da spasi svoj brak. Glumac je to teško podneo.

Foto: National General Pictures/David / AFP / Profimedia

-Bio je očajnički zaljubljen u Ali. Rekao mi je: “Ne razumeš ti to”. Ovo je prvi put u životu da nemam želje da budem s bilo kim drugim, ni ne pomišljam na to. Ona je osoba s kojom želim da budem do kraja svog života – ispričala je producentkinja Ketrin Haber, prenosi pomenuti medij.

Ali više nije mogla da negira svoja osećanja pa je na kraju ostavila Roberta i razvela se. S njihovim sinčićem Džošom preselila se u Stivovu kuću na kalifornijskoj obali. Na vrhuncu karijere povukla se iz javnosti, udala se za Mekvina i na njegov zahtev posvetila porodičnom životu. Glumčeva prva supruga Neli otkrila je kako je Stiv u sebi nosio velik strah od napuštanja i nikad nije želeo da bude sam. Iako je mogla da bira uloge kakve je htela, Ali je odabrala da bude uz Stiva.

-Bila sam besna na nju zbog toga. Publika ju je obožavala! Izluđivalo me to. Uvek je bio nepristojan kada sam ih zvala jer je znao da je to znak da imam poslovnu ponudu za nju – ispričala je njena tadašnja agentkinja Su Mengers.

-Stiv je s vremenom počeo da pokazuje sve mračne strane svoje komplikovane ličnosti. Ne mislim ništa ružno s tim, ali on je bio vrlo “oštećen”. Kombinacija neverovatne tame, ljutnje, misterije i skoro pa dečije ranjivosti. Njegove promene raspoloženja bile su neverovatne. Ali ja nisam bila nikakva žrtva. Oboje smo imali mana. Ja sam bila puna predrasuda prema njemu. Tiho sam kipela. Trebalo je oboje da radimo na sebi. Moj greh bio je i to što nisam bila iskrena na početku. Nisam objasnila ko sam i šta sam. Iako sam mu rekla da bih radije bila s njim na motoru i uz put otvarala limenku piva, istina je da sam možda ipak više želela da odem u Pariz – rekla je Ali, prenosi Zadovoljna.hr.

Foto: Jerry Tavin / Everett / Profimedia

Sve je teže podnosila Stivovu neosnovanu ljubomoru i posesivnost. Nakon nekoliko godina glumačke pauze odlučila je da se vrati snimanju filmova i dobila ulogu u filmu “Konvoj”. Njihov odnos naoko se popravio i krenuli su na put u Montanu.

-Na tom putovanju opet sam se zaljubila u njega – rekla je ona još.

Međutim, Stiv je na povratku iz Montane opet pokazao svoju mračnu stranu. Uoči susreta s njegovim prijateljem, Ali je želela da otkaže to druženje, ali na kraju su ipak otišli na večeru tokom koje se na svom lošem italijanskom upustila u kratku konverzaciju s jednim muškarcem iz društva, inače italijanom. Na povratku u Malibu, u žestokoj svađi Stiv ju je optužio da je namerno flertovala s njim na stranom jeziku kako ne bi mogao da je razume.

Ali je tada shvatila da njegovoj ljubomori nema kraja i da nikada neće imati njegovo potpuno poverenje i odlučila je da se iseli iz njihovog doma. Ponekad se pitam da li bi sve bilo drugačije da smo jednostavno ostali u hotelskoj sobi i naručili hamburgere, rekla je.

Mekvin je potom nazvao svog najboljeg prijatelja i mentora Peta Džonsona i rekao mu da mora da ga vidi. Došao je u moju kuću i počeo da plače. Zagrlio sam ga. Rekao mi je: “Jadan Džoš ( sin Ali Mekgrou i Roberta Evansa). Njegov svet opet se raspada”. To mi je slomilo srce jer sam znao da ne priča o Džošu nego o sebi – rekao je Pet.

Foto: National General Pictures/David / AFP / Profimedia

Stiv nije mogao dugo da bude sam i ubrzo je započeo vezu s manekenkom Barbarom Minti. Mnogi su tada primetili da tamnokosa lepotica poprilično liči na Ali. Par se venčao 1980. godine, a nedugo nakon venčanja Stiv je saznao da boluje od raka pluća.

Prema sopstvenom priznanju, nakon Stivove smrti Ali se prepustila alkoholu i nizu destruktivnih ljubavnih veza. Borbu protiv zavisnosti započela je 1986. u klinici za odvikavanje Beti Ford i danas kaže kako joj je to iskustvo spasilo život.

-Počela sam da osećam unutrašnji mir za kojim sam oduvek žudela – istakla je ona, prenosi pomenuti medij.

Bez obzira na problematičan odnos, godina provedenih sa Stivom seća se s posebnom emocijom i priznaje da žali samo zbog jedne stvari.

-Nema ga više od 30 godina i tužna sam zbog toga što nismo imali priliku da sednemo kao dvoje odraslih i treznih ljudi i da sve raščitimo. Žao mi je što nismo ostarili zajedno – ispričala je Ali svojevremeno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Zadovoljna.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar