Zvezdina najveća greška zove se Veljko Birmančević: Stav koji je klub koštao 10 miliona evra!

Umesto na Marakani, Birmančević je završio u Švedskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ANDREAS HILLERGREN / AFP / Profimedia

Od kada je Nemanja Radonjić napustio Marakanu, Crvena zvezda je u konstantnoj potrazi za “turbo pogonom” i igračem koji bi sa krila mogao svojim brzinskim sposobnostima da napravi razliku u evropskim utakmicama.

2018. godine je Radonjić potpisao za Marsej i otisnuo se u “beli svet”, a crveno-beli nikako da pronađu fudbalera sličnih karakteristika, za kojim vapi ovaj tim Zvezde.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kao i u prethodnim prelaznim rokovima, srpski šampion je u novoj potrazi za takvim igračem. Pominje se Nikola Čumić iz Olimpijakosa, dok je transfer Rišairija Živkovića završena priča. Nadaju se čelni ljudi Zvezde da će uspeti do zatvaranja pijace da nađu adekvatno rešenje na poziciji krila i veruju da neće napraviti promašaj kao onomad sa Van la Parom.

Traganje grumena zlata u fudbalskom rudniku koji je prepun falš robe, pogotovo za finansijske domete Zvezde, jeste vraški težak posao. I teško je naći igrača koji će, poput Radonjića, doneti klubu ogoroman novac (12 miliona evra), ali kada imate tako nešto u dvorištu pored vašeg, onda morate da reagujete, a to Zvezda nije uradila.

Samo nekoliko kilometra od stadiona “Rajko Mitić”, crveno-beli su mogli da završe fudbalera sličnih karakteristika, razvojnog puta, mentaliteta – sa svim svojim bubicama – i potencijalne tržišne vrednosti kao što je bio Radonjić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

U pitanju je, naravno, Veljko Birmančević, momak o kojem se mnogo pisali i pričalo poslednjih nedelja. Nestvarno kako je eksplodirao u dresu Malmea, koji je odveo u Ligu šampiona.

Doskorašnji prvotimac Čukaričkog je na 24 utakmica ove sezone postigao 11 golova i  podelio tri asistencije, što je nateralo švedsku javnost da priča o 23-godišnjem levom krilu. Ubeđeni da će Malme od njegove buduće prodaje zaraditi više od 10 miliona evra, što još jednom dokazuje nesporni kvalitet koji ima novopečeni reprezentativac Srbije.

Da stvar bude još apsurdnija, Birmanečvić je veliki navijač Crvene zvezde i tokom prolećnog dela sezone skoro da se sam nudio klubu sa Marakane.

– Nemam potrebe da pričam o svojim osećanjima prema Zvezdi. To svi znaju. Zvezda je naš najveći klub, klub koji volim i za koji navijam – pričao je Birmanečvić krajem prošle godine u razgovoru za naš portal.

Ipak, Zvezda nije odlučila da angažuje Birmančevića, a razlog je 61 minut u prvom timu Partizana. Navijači Zvezde imaju tvrd stav po pitanju igrača iz redova najvećeg rivala, pa su tako ostali dosledni njemu i ovoga puta. Iako je igrao mizerno za Partizan, gde se i tada predstavljao kao navijač Zvezde, “delije” nisu želele da dopuste ovaj transfer, a Zvezda nije htela protiv navijača.

Podsetimo, da je i Radonjić bio deo Partizana, prošao je omladinsku školu crno-belih, doduše, nije igrao za prvi tim, pa su tako “delije” njemu progledale kroz prste.

Umesto na Marakani, Birmančević je završio u Švedskoj, što se ispostavilo kao sjajan potez, a Zvezda je nastavila svoju besumičnu potragu za naslednikom Nemanje Radonjića…

Bonus video:

OBJEKTIV INTERVJU Dete Partizana, a čeka poziv s Marakane: Svi znaju za moja osećanja prema Zvezdi!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar