OBJEKTIV OTKRIVA

Belivuk sejao LEŠEVE i po Crnoj Gori: Nove JEZIVE fotografije koje je Velja Nevolja slao kavčanima (FOTO)

Otkriveno je i ko je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / Pink

Dokazi su predstavljeni, dileme više nema. Veljko Belivuk je ubio Damira Hodžića 14. oktobra u jednoj kući u Spužu, a istog dana njegova grupa, u kojoj su bili i Marko Miljković i Nebojša Janković, zajedno sa Radojem Živkovićem, života je lišila i Adisa Spahića.

Sve ovo potvrdio je na konferenciji za medije specijalni državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović, koji je javnosti predočio i fotografije koje je Belivuk razmenjivao sa vođama „kavačkog klana”, a na kojima se vide leševi ova dva muškarca. Belivuk, Miljković i Janković su oktobra prošle godine nelegalno ušli u Crnu Goru, mimo graničnih prelaza, a u Srbiju su se vratili na identičan način.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prikupljeni su dokazi s komunikacija kriptovanih telefona i nesporno je utvrđeno da su Hodžić i Spahić ubijeni jer komunikacije su eksplicitne u tom delu. Belivuk je 14. oktobra N. N. organizatoru poslao fotografije, kao i glasovnu poruku iz koje jasno proizilazi da je odmah ubio Hodžića – saopšteno je iz tužilaštva.

KO JE VELJU PUSTIO U CRNU GORU

Tokom dugog obraćanja specijalnog tužioca Crne Gore medijima, otkriveno je i ko je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću kada su išli na slavu kod Radoja Zvicera.

– Imali smo saznanja da su dva lica oteta i da su kriptovani telefoni u Crnoj Gori. Nismo znali da je tada počinjeno krivično delo, to smo saznali kasnije. To ubistvo treba razdvojiti od drugog, redovnog ulaska u Crnu Goru januara ove godine. Tada je kolegijum MUP doneo odluku da se zabrana skine i da se Belivuk i Miljković prate 24 sata – objasnio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Tokom boravka u Crnoj Gori, prema njegovim rečima, bila su angažovana po dva agenta, a kako su objasnili, i njihove kolege iz Srbije su zamolile da Velja Nevolja i Mare Mesar budu praćeni. Vođe koljačkog klana boravile su kod njihovog šefa Radoja Zvicera od 17. do 27. januara.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar