Zapalili groblje kod Topole: NEZAPAMĆEN VANDALIZAM, meštani zgroženi prizorom gareži i paljevine (FOTO)

Ni mrtvi nemaju mira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Na lokalnom groblju u selu Maskar kod Topole nepoznati počinioci prvo su isekli stabla i granje bacali na spomenike, a nekoliko dana kasnije pokušli su granje da zapale kada je izgoreo deo groblja.

– Ovo je sramota šta se dešava poslednjih nekoliko dana. Zanemeli smo i kad smo videli razbacano granje, a sledeći put zatekli smo još jeziviji prizor, svuda je bila garež i oseća se miris paljevine. Ni mrtvi nam nemaju mira zbog vandala – kažu za RINU meštani sela Maskar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Usled požara oštećeni su brojni spomenici i grobna mesta. Ni najstariji meštani ne pamte da se u njihovom selu dogodilo nešto slično.

– Groblje je mesto gde svako od nas ima nekoga svog, to je večna kuća i treba da se održava i čisti a ne da se pravi krš tamo i da se pali. Ja razumem da su hteli da poseku drva, granje da zapale, ali mogli su da sakupe pa pored groblja a ne ovako – kažu meštani.

Inače, u opštini Topola se već par godina sprovodi organizovano uređenje seoskih grobalja. Prema rečima meštana sela Maskar, groblje u njihovom selu ove godine nije nijednom čišćeno.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar