Novi detalji užasa u Petnici: Otkriveno šta je rekla POSLEDNJA ŽRTVA i šta se sada dešava sa manijakom

Krajem juna je pet žena, koje su bile polaznice petničkih programa i seminara ispričalo da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Vikipedija

Osnovno tužilaštvo u Valjevu uzelo je izjavu od poslednje bivše polaznice Istraživačke stanice Petnica koja se odazvala na poziv tužilaštva da svedoči o seksualnom uznemiravanju u ovoj ustanovi, od strane bivšeg zaposlenog B. S. (65).

Kako se saznaje ona je govorila o svojim iskustvima u Petnici u periodu od 2013. do 2016. godine. Prethodno, još pet bivših polaznica Istraživačke stanice, tokom predistražnog postupka koje vodi valjevsko tužilaštvo, dalo je svoje izjave policijskim inspektorima i tužiocima, a one su, kako se saznaje, govorile o svojim uznemirujućim iskustvima koje su doživele pre 2013. godine, kada je na snagu stupio “Marijin zakon” po kome krivična dela protiv polnih sloboda učinjena na štetu maloletnih osoba, ne zastarevaju, tako da eventualno učinjena krivična dela na njihovu štetu ne podpadaju pod ovaj zakonski akt.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon uzimanja izjave od poslednje potencijalno oštećene u ovom slučaju, u Osnovnom tužilaštvu potvrđuju da će prve sedmice septembra doneti odluku da li ima elemenata krivičnog dela, što bi za rezultat imalo pokretanje postupka protiv B. S.

Fotografisao ih nage

Podsećamo, krajem juna je pet žena, koje su bile polaznice petničkih programa i seminara u periodu od 2003. do 2014. godine kada su bile maloletne ili jedva punoletne, u svojoj ispovesti za nedeljnik “Vreme” ispričalo da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja, tokom kojeg ih je muškarac kojeg su označile kao S., prisiljavao da se fotografišu nage, uz pretnje i ucene, prisilu na ispijanje alkohola i fizičku agresiju.

Bivši direktor Petnice, a sadašnji član Saveta Istraživačke stanice Vigor Majić je seksualnog zlostavljača identifikovao kao Branislava Savića, jednog od osnivača ove ustanove 1982. godine, koji je bio urednik i redaktor “Petničkih sveski” u kojima se objavljuju radovi polaznika a sa kojim je Istraživačka stanica raskinula radni odnos 2017. godine.

Savić je tokom predistražnog postupka, kada je saslušan u svojstvu građanina, rekao da su fotografije nagih žena i devojaka, pronađene u stanu u kojem je živeo kao podstanar, “umetničke prirode”. Reč je o nekoliko desetina analognih fotografija i foto filmova, koje su nastale u periodu još od 90-tih godina prošlog veka, na kojima su usnimljene nage ženske osobe, ali bez pornografskog sadržaja.

Njihovo veštačenje je takođe, u sklopu predistražnog postupka, i dalje u toku.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar