Izgledaće savršeno ČISTO: Sedam saveta kako da se rešite nereda u kuhinji jednom ZAUVEK

Vaša kuhinja će uz pomoć ovih saveta biti uredna i funkcionalna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: heshphoto / ImageSource / Profimedia

Jedan od glavnih razloga zašto je ponekad teško rešiti se nereda jeste taj što nismo obezbedili dovoljno prostora za skladištenje stvari.

Automatski nasumično stavljamo stvari na police, misleći da je to privremeno rešenje i da ćemo kasnije pronaći pravo mesto za njih. Ali na kraju stvari ostaju tamo, stvarajući nered.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog toga je veoma važno da znate za savete koji će vam pomoći da se jednom za sva vremena rešite upornog nereda koji se stvara u vašoj kuhinji.

1. Koristite organizator za stvari koje su uvek na stolu

Verovatno ste čuli za savet da stolove za večeru i druge stolove držite praznima. Naravno, to nije uvek moguće zato što će gotovo uvek neke stvari ostati na stolu, kao što su posude za šećer. Ovo se može rešiti jednim ukrasnim organizatorom. Na taj način će vaša kuhinja uvek izgledati uredno i funkcionalno.

Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

2. Rasporedite dodatne police kako biste iskoristili sav prostor u kuhinji

Ponekad nas visoki kuhinjski ormarići bez dodatnih polica prisiljavaju da posložimo posuđe i kutije jedne na druge. Veoma je nezgodno, posebno kada morate da izvučete nešto iz ovih gomila. Takođe, estetski neće lepo izgledati. Dodatne police za kuhinjske ormare vam mogu pomoći da izbegnete ovaj problem. Mogu se koristiti za čuvanje različitih vrsta posuđa, od šoljica do tanjira.

3. Tegle sa začinima zakačite na plastične trake

Za skladištenje tegli za začinima koji vam ponekad onemogućuju da dođete do predmeta iza njih, možete koristiti unutrašnje zidove ormara tako što ćete na njih postaviti plastične trake sa kopčama. One su dostupne u bilo kojoj vodoinstalaterskoj radnji.

Foto: Shutterstock

4. Folija, papir za pečenje i plastične kese mogu se čuvati u organizatoru za dokumente

Obično su ovi predmeti dugački, što otežava pronalaženje mesta za njih. Čak i ako napravite držač koji će lepo izgledati, oni neće dugo ostati uredni jer ćete morati da ih mešate svaki put kad morate da uzmete neki od tih predmeta. Ovakve stvari možete da skladištite u organizatoru za dokumente i tako će svaki biti dostupan, a prostor će izgledati uredno.

5. Stavite posebne posude u frižider da biste sortirali proizvode

Verovatno ste već primetili da sortiranje proizvoda u frižideru nema neku svrhu jer ubrzo nakon toga svi proizvodi skladišteni u frižideru izgledaju kao jedna velika zbrka. Da se to ne bi dogodilo i da ne biste stvarali veći haos, psotavite dodatne posude za određene proizvode u frižider tako da svaka grupa proizvoda ima svoje mesto.

Foto : Ilustracija, Shutterstock/Africa Studio

6. Okretni stalak je savršeno rešenje za male tegle

Takvi štandovi su odlični kad je u pitanju slaganje gomile tegli, poput onih za začine, soseve i ulja. Neprikladno je skladištiti ovakve posude na ravnoj površini, jednu iza druge, čime nas sprečavaju da dođemo do one koja nam je potrebna. Osim toga, uvek postoji rizik da ispustite teglu ili više posuda dok pokušavate da doprete do drugih. Zahvaljujući okretnom stalku, svi predmeti će uvek biti na vidiku i pri ruci.

7. Vertikalno skladištite tacne za pečenje i daske za sečenje

Navika da slažemo ravne predmete i tacne jednu na druge je nezgodna, posebno kada treba da nabavite predmet koji je zakopan ispod šest drugih predmeta. Da biste jednom zauvek zaboracili na ovaj problem, koristite vertikalni stalak koji će vam lako omogućiti da dođete do bilo kog predmeta.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar