Turista pitao gde može da pojede RIBU: Srbi mu dali NEVEROVATNE odgovore (FOTO)

"U čemu je problem? I svinje umeju da plivaju"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock,Printscreen

Srpska kuhinja je prema mišljenju turista na dobrom glasu, te većina uživa u degustaciji naših jela, ali oni koji dolaze iz primorskih krajeva pitaju se i gde je na meniju riba?!

Tako je jedan korisnik Redita, koji je u poseti našoj zemlji, nedavno upitao Srbe gde bi mogao da pojede dobar riblji specijalitet. Srbi su požurili da mu objasne zbog čega se riba uglavnom ne nalazi na našem meniju, ali verujemo da ove odgovore nije očekivao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Odskora sam u Srbiji i stekao sam utisak da jedete samo meso. Čini mi se da čak i novorođene bebe jedu pljeskavice umesto majčinog mleka. Postoji li mesto na kojem može da se pojede ukusna riba ili plodovi mora – upitao je turista na forumu.

Među predlozima mesta i restorana koji služe ovu vrstu hrane našlo se i nekoliko komentara u kojima su korisnici došli do zaključka da nemamo naviku da konzumiramo ribu jer Srbija nema izlaz na more, te i da se ona prodaje po ceni koja je visoka za naš standard.

Izdvojilo se i nekoliko odgovora koji su, reklo bi se, karakteristični za ljude sa ovih prostora.

Printskrin: reddit.com

“Odvajanje mesa od kostiju predugo traje, pa bi mi trebalo više vremena nego inače da nahranim svoje snažne srpske mišiće”, napisao je jedan korisnik.

Na to se nadovezao i drugi koji je naveo suštinu srpskog menija.

“Jedemo samo meso, po mogućnosti svinjsko. Hleb? Ne, mesna vekna. Salata? Ne, meso sa povrćem. Grickalice? Sušena govedina”, objašnjava.

“U čemu je problem? I svinje umeju da plivaju”, zaključio je jedan od korisnika.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar