Nedavno se kupao u jezeru, sada je MRTAV: Dečak umro u najgorim MUKAMA, a porodica moli samo za jedno

Nije jedini kome se to desilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Dejvid Pruit, Foto: GoFundMe.com

Sedmogodišnji dečak Dejvid Pruit iz Kalifornije preminuo je nakon što se nedavno nakon kupanja u jezeru zarazio retkim parazitom koji jede mozak.

Dečaka je smrtonosna ameba zarazila 30. jula dok je dve nedelje kasnije njegova porodica objavila da je
preminuo od ameobik meningoencefalitisa.

Omiljeni policajac pronađen mrtav sa sinom u naručju: Zbog reči njegove žene obuzeće vas NEOPISIVA TUGA

– Slomljenog srca obaveštavamo vas da je naš slatki mali Dejvid preminuo. On je sada u naručju našeg Gospoda i članova naše porodice koji su pre njega na neko bolje mesto. Radujemo se što znamo da ga više ništa ne boli i da se ne brine da li će umreti, prenosi CBS news.

Njegova porodica sada upozorava druge ljude da vode računa i da pažljivo biraju mesta gde će da provode odmor i da se kupaju.

Smrtonosna ameba često se nalazi u toplim i slatkim vodama poput reka i jezera, ističe američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Foto: Freepik/wirestock

Takođe, ovi paraziti zastupljeni su i u nedovoljno proverenim bazenima, a u organizam obično ulaze kroz
usta ili nos.

– Kada ova ameba uđe u telo, ona putuje u mozak gde izaziva ameobik meningoencefalitis, koji je obično fatalan – ističu u CDC-u.

Oni koji se zaraze ovim parazitom u početku pate od jakih glavobolja, mučnina i nekontrolisanog povraćanja, a u neretkim slučajevima dolazi i do ukočenosti vrata, pa čak i halucinacije, kako se infekcija pogoršava.

Ovo nije prvi slučaj ovakve tragedije. Prošle godine šestogodišnji dečak iz Teksasa Džosaja Mekintajer takođe je umro od posledica zaražavanja istog parazita nakon kupanja u jezeru Džekson.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar