Veliki UDARAC za škaljarski klan: U Peruu ZAPLENJENE dve tone kokaina vrednog 90 miliona dolara

U luci grada Kaljao policija je na brodu koji je išao ka Belgiji pronašla kokain "škaljaraca"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija Peru policija Foto: printscreen/youtube

Policija u Peruu na brodu u tovaru kafe pronašla je i zaplenila više od dve tone kokaina vrednog 90 miliona evra, za koji tamošnji mediji tvrde da deo pripada ozloglašenom crnogorskom “škaljarskom klanu”! Jedan veliki deo narkotika je imao utisnutu oznaku “CR” i “07” što je zaštitni znak slavnog fudbalera Kristijana Ronalda, ali i žig koji je “škaljarski klan” stavljao na svoje pošiljke kokaina.

Portali u Peruu pišu da su agenti za borbu protiv droge akciju izveli u utorak ujutru tokom policijskog časa uvedenog zbog pandemije koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nakon dobijanja informacije da je sa jednog broda u luci u Kaljau istovaren kontejner u kom je sakriven kokain, policija je brzo reagovala. Droga je bila kamuflirana u teretu kafe, koja je trebalo da bude transportovana u Belgiju. Kokain je bio podeljen u 71 paket ukupne težine od 2,2 tone – piše portal Infobae.

Kako je navedeno, “cigle” kokaina imale su nekoliko žigova na sebi, što znači da su ih mafije brendirale kako bi se znalo šta kome pripada.

– Neki paketi koke su imale krunu na sebi, templarske krstove, smajlije… Ali na jednom velikom delu pošiljke je bio utisnut znak “CR” i “07”. Zbog te oznake se sumnja da droga pripada ozloglašenom ‘škaljarskom klanu’. Hemijski testovi kokaina potvrdili su da je reč o narkotiku izuzetno visoke čistoće i da je proizveden u dolinama koke na istoku i jugoistoku Perua – istakao je izvor “Infobae”.

Pukovnik odeljenja za borbu protiv droge Jonel Kastiljo izjavio je da su obaveštajci tamošnje policije došli do informacije o tovaru kokaina.

– Trenutno jurimo organizatore, kao i njihove vođe koji stoje iza ove droge. Ima nekih indicija da je u sve umešana mafija sa Balkana, kao i karteli sa naše teritorije –  rekao je pukovnik Kastiljo.

Podsetimo, sredinom maja 2019. rumunska policija je u delti Dunava pronašla više od jedne tone kokaina, koji je bio brendiran oznakom “CR7”. Utvrđeno je da je tu drogu finansirao “škaljarac” Igor Dedović, koji je ubijen u januaru 2020. godine u jednom restoranu u Atini.

Kokain sa “oznakom” Gavrila Principa

Brendiranje paketa s drogom rade skoro svi moćni narko-karteli na svetu kako bi svi u podzemlju znali kome pripadaju ti narkotici.

Početkom septembra 2019. na paketima kokaina zaplenjenim u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu bile su slike Gavrila Principa, člana Mlade Bosne koji je 1914. ubio austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda.

Veruje se da je u švercu ove droge učestvovao i Veljko Belivuk, pripadnik “kavačkog klana” i osnivač Partizanove navijačke grupe “Principi”.

BONUS VIDEO

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar