Srbija daje za medalje VIŠE i od moćne Rusije: Država izdvojila BOGATU sumu za naše sportiste (FOTO)

Za srebro sportisti dobijaju 60.000, a za bronzano odličje 50.000 evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, EPA, Shuttestock, Tamara Trajkovic/Objektiv.rs, Olimpijski komitet Srbije, Ossrb, Starsport

Vlada Ruske Federacije saopštila je danas da će ova zemlja sportistima koji su osvojili zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju dodeliti 4 miliona rublji, što je oko 46.000 evra. Za srebrno odličje sportisti će dobiti 2,5 miliona rublji, što je oko 29.000 evra, a za bronzu 1,7 miliona, što je oko 19.600 evra.

Ovo znači da je Srbija za nagrade sportistima izdvojila više i od moćne Rusije, budući da naša zemlja “zlatnim” olimpijcima dodeljuje 70.000 evra. Za srebro sportisti dobijaju 60.000, a za bronzano odličje 50.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo je pre nekoliko dana saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je istakao da je navijao za naše sportiste i čestitao im na postignutim uspesima.

Foto: Printscreen

Podsetimo, sa osvojene tri zlatne medalje, jednim srebrom i pet bronzi, Srbija je i zvanično najjača sportska sila zapadnog Balkana. Ako se tome doda čak pet četvrtih mesta, koja su uz malo sportske sreće mogla da iskuju nova odličja, jasno je da je Srbija ove godine postigla najveće uspehe u proteklim decenijama i da je ono što smo svi priželjkivali i najavljivali, postalo realnost.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar