Vučić o INCIDENTU na utakmici u Novom Pazaru: “Pokazali su šta misle o Srbiji”

Predsednik je istakao da je problem što je na toj utakmici pokazano koliko su naše podele duboke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je incident na utakmici Novi Pazar – Partizan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bilo je raznih uzvika na utakmici poput onih o Naseru Oriću, nož žica i ovo je Bosna. Svaki put kad bi navijači Partizana uzviknuli “Ratko Mladić”, navijači Pazara su skandirali “Vučiću pederu”. Ovaj sam put bio kriv i za Novopazarce. Nije tu reč o navijačima, niti onome šta navijači osećaju, navijači Pazara su imali pripremljen arsenal pesama i reakcije. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vređali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično – rekao je predsednik.

Vučić je rekao da su ovog puta navijači Novog Pazara skandirali pogrdno na njegov račun, a u jednom trenutku su vikali i “uprava napolje”.

Predsednik je istakao da je problem što je na toj utakmici pokazano koliko su naše podele duboke.

– Moram da osudim one koji viču ‘Orić Naser, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Kada mene vređaju, to je u redu, jer je to demokratija, ali ovo je rušenje Ustavnog poretka – rekao je on.

– Navijači Pazara nisu navijački organozovani. Pokazali su šta misle o Srbiji. Oni su u ovom slučaju pokazali šta iskreno misle šta misle o meni, o Srbima i koliko su podele duboke. Pitam se dokle mi Srbi i Bošnjaci mislimo da tako ide. Moramo da razmišljamo kao ozbiljni ljudi, o budućnosti – rekao je Vučić.

– Recite onda da to nema veze sa sportom, već sa nečim drugim – istakao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da ne želi da se meša u rad Fudbalskog saveza Srbije, ali da mu se čini da utakmica nije najbolje organizovana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar