10 godina tukao ženu kaišem i iz dosade GASIO cigarete po njenom telu, a onda je usledila BRUTALNA osveta

Decenija puna iživljavanja doživela je svoj neizbežni zaokret

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wales online

Velšanka Suzi Gidens (32) trpela je punih 10 godina porodično nasilje od supruga Timotija Lenihana (41) sve dok joj nije prekipelo.

Nakon što je uvidela da pored njega neće još dugo biti živa, Suzi je brižljivo isplanirala kako da ga pošalje što dalje od sebe i uspela je. Lenihan ne sme sada da joj u narednih sedam godina priđe, a ako se to dogodi, ići će na robiju u trajanju od pet godina.

Suzi je u intervjuu za Wales online istakla kako na početku veze sa Timotijem ništa nije ukazivalo na to da ima ozbiljan bipolarni poremećaj, kao i sklonost ka agresiji u kući.

– Dugo mi je trebalo da shvatim da realnost koju sam ja videla u kući s njim – nije realnost. Tek kada su batine koje sam dobijala od njega postale učestale i kada je postavio tragač u mom autu da bi uvek znao gde sam, shvatila sam da moram da izađem iz njegove paukove mreže, jer će me jednom tako ubiti. Na početku veze bio je miran i uvek nasmejan momak. Dosta ćutljiv i pomalo autističan, ali pozitivan. Nežan prema meni. Ipak, u pojedinim trenucima samo bi gubio kontrolu i počinjao da viče na sve oko sebe. Kad sam ga posle godinu i po dana braka jednom pokušala smiriti, lupio mi je šamar. To je morao da bude znak za mene da tu nije sve kako sam zamišljala – kaže Suzi.

Ona dodaje da je Timoti svaki put posle činova agresije plakao i sebe kažnjavao, dok je nekoliko puta pretio samoubistvom ako bi ga ona napustila.

– Vremenom je krenuo da se iživljava nadamnom. Tada je počeo i da pije. Gasio bi cigarete po mom telu kada bi ja to tobože ‘zaslužila’ i tukao bi me kaišem ako mu ne bi rekla gde idem. Sve je to pravdao činjenicom da smo muž i žena i da samo on mora da mi bude u mislima, kao što sam ja njemu. Kad sam se jednom požalila sestri, dobila sam takve batine i pretnje od njega, da sam proklela dan što sam se nekom ispovedila. Uhodio me je na društvenim mrežama, otvarao lažne naloge da bi me provocirao da mu se dopadam. Samo da bi imao pokriće da me posle optuži da ga varam ‘s nekim’ kako bi me tukao kaišem – kaže Suzi.

Suzi na početku braka nije mogla da pretpostavi kroz kakav pakao će posle proći, Foto: Wales online/Facebook printscreen/SuzzieGiddens

Preokret u odnosu dogodio se kada je otkrila da je on stalno prati i da joj na dnevnoj bazi lista i telefon.

– Devet godina pravdala sam njegovu monstruoznost, a onda sam u poslednjoj godini našeg zajedničkog života počela da planiram osvetu i beg. Prvo sam doduše stidljivo rekla rodbini o čemu se radi, uz naglasak da ne pokušavaju da intervenišu jer će me ubiti. Zamolila sam ih da u vreme kada im budem javila budu tu negde blizu kuće kako bi videli nasilje. Sve zbog kasnijeg svedočenja. Potom sam iskoristila jedan trenutak njegove nepažnje dok je spavao u kući i otišla sam u policiju. Bilo je jako teško da imam dokaze zlostavljanja. Jedino po modricama i otiscima od kaiša mogli su da vide da me neko tuče. Zahvaljujući svedočenju dve prijateljice koje su nas videle u gradu dok je vikao na mene i gurao me, nekako smo uspeli da ga pošaljemo na sud – dodaje Suzi.

Timoti je na sudu plakao i kleo se da je bolestan, kao i da se nikad ne seća zlostavljanja, jer je tada “neko drugi”. Zbog dijagnoze koju je davno dobio od psihijatra, izvukao se zatvora ali je dva meseca proveo u psihijatrijskoj ustanovi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Болестан народ. Некада су се иживљавали на целом свету, а сад једни друге. И понекад Србе.

    Odgovori

Ostavite komentar