Oglasio se Nebojša Stefanović: Đilas, Šolak i njihovi novinari će odgovarati pred sudom!

Stefanović je reagovao na naslovnu stranu dnevnih novina Nova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića povodom objavljivanja naslovne strane u Šolakovim, đilasovskim dnevnim novinama, sa glavnim naslovom “Tajne fascikle Nebojše Stefanovića”:

– Političko-medijski koncern Dragana Đilasa i Dragana Šolaka ne bira laži da prikrije svoju propalu politiku otimanja vlasti. Bez obzira što se ovde radi o patološkim lažovima i njihovim smešnim pokušajima da naškode predsedniku Vučiću i Srbiji, neću da dopustim da se nekažnjeno provuče nijedna njihova providna podmetačina, pa tako ni ovog puta kada celu naslovnu stranu njihovog partijskog lista “Nova” posvećuju lažima o meni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zato ću da tužim sudu i ovaj njihov partijski list, kao i sve druge do sada, bilo da su provladini ili su deo Šolakovog i Đilasovog preduzeća, kad god bez povoda i bez ikakvog dokaza budu lagali o nekoj mojoj umešanosti u krivična dela ili da radim protiv predsednika moje zemlje i moje stranke.

Koliko su bedni ti pokušaji Đilasa i njegovih partnera da konstruišu neki razdor između mene, mog predsednika, moje stranke i Vlade čiji sam član neka govori samo to da sam i ja, u izjavama prethodnih dana, otvoreno prozreo o čemu će da pišu i u kom pravcu će ići njihove bestidne laži. Osim što su predvidljivi, Đilas, Šolak i njihovi novinari pokazali su da ne umeju da izgovore ni da pišu ništa osim laži, falsifikata i podmetanja. Zato će da odgovaraju pred sudom, po mojoj tužbi, jer neću da dozvolim nijednu laž o sebi, ma koliko ona bila svima očigledna.

I da podsetim, radi se o grupi medija koja mi nije dozvolila ni da oca sahranim na miru, već su se obrušili na njega raznim lažima samo nekoliko sati nakon što je preminuo.

Posebno mi je degutantno stalno optuživanje da radim po nalogu ove ili one strane službe, te da sam, naizmenično, ili primer ruskog malignog uticaja u Srbiji, kako piše jedan američki institut, ili sam eksponent FBI i radim sve po njihovom nalogu, samo jer sam ih pomenuo u jednoj rečenici. Niti sam čovek neke strane službe, niti služim interesima bilo koje druge države, sem Srbije. Stalo mi je samo do naših interesa i samo do našeg naroda, kojem predano služim. Isto tako, potpuno je jasno da ovde strane službe ne određuju državnu politiku, kako je bilo pre samo desetak godina i vidim da se mnogi iz Đilasovog preduzeća sa nostalgijom sećaju tih vremena, koja se, srećom, neće vratiti.

Iste te mantre o navodnim fasciklama i nekakvom dokaznom materijalu koji imam o Aleksandru Vučiću demantovao sam bezbroj puta, a nije mi teško ni da ponovim. Aleksandra Vučića poznajem više od 20 godina i znam sa kolikom posvećenošću radi svoj posao i koliko mu je stalo do Srbije. Isto tako znam da sve što radi, radi ispravno i čestito, te nema ni bilo kakvih dokaza za suprotno. A kao njegov prijatelj isključivo se trudim da pomognem u toj borbi za jaku Srbiju, koja svoje odluke donosi sama.

Ponoviću i ovom prilikom da u svom dosadašnjem radu nisam učinio ništa nezakonito i da sam uvek spreman da o svakoj svojoj odluci govorim pred našim državnim organima ukoliko će to doprineti razrešenju krivičnih dela. Pogotovo nisam bilo čime u celoj svojoj karijeri ugrozio predsednika Vučića i našu zajedničku politiku, koju vodimo godinama na dobrobit Srbije.

I zato neka se Đilas i svi njegovi klijenti i zaposleni okanu konstruisanja laži i podmetanja o meni i mom odnosu sa predsednikom Republike, a naročito nekog lešinarskog očekivanja da će od toga profitirati. Niko sa zdravim razumom ne veruje u vaše bolesne izmišljotine, niti ćete na ovaj način da dobijete bilo šta, osim tužbe pred sudom”, rekao je Nebojša Stefanović, ministar odbrane.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar