BBB najurili navijače Legije, a u Poljskoj se čude: Na Balkanu nema “fer”, samo motke, noževi i baklje!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube

Navijački okršaj više stotina pristalica zagrebačkog Dinama i varšavske Legije u Dubravi je tema dana i u Poljskoj.

Veče pre današnje utakmice navijači gostiju došli su u kvart poznat po brojnim navijačima Dinama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Oni su ubrzo naoružani palicama, letvama i bakljama napali goste koji su sedeli u kafiću. Nakon okršaja u ugostiteljskom objektu i oko njega Poljaci su se počeli povlačiti. BBB su goste jurili po glavnoj ulici u Dubravi, a goste je od težih posledica spasio dolazak brojnih policijskih snaga – pišu hrvatski mediji.

Interesantne su reakcije Poljaka, poljskih medija, navijača, dan posle velike tuče. Većina se žali na to što su navijači Dinama bili naoružani, jer su očekivali da će to biti okršaj “na ruke”.

– Sukob navijača Dinama i Legije nije bio slučajan. Obe grupe su došle s namerom da se bore. Hrvati su navijače Legije iznenadili brojem, bilo ih je između 150 i 200, a imali su i puno takozvane opreme – štapove, letve, boksere… Policija je brzo reagirala. Nema žrtava – napisao je poznati poljski novinar Sebastijan Stasevski.

Stasevskom i ostalima koji su iznenađeni što su Dinamovci napali naoružani “do zuba”, brzo je stiglo objašnjenje jednog poljskog tviteraša upućenog u prirodu balkanskog fudbalskog huligana.

– Ovo je Balkan i to što nose navijači Dinama tamo je deo standardne opreme. Setite se kada je Leh igrao sa Sarajevom, njegovi navijači nisu ih dočekali palicama, nego noževima i mačetama.

Kamera iz obližnjeg kafića snimila početak haosa u Zagrebu: Pogledajte sukob Poljaka i Hrvata (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar