Sinančević na korak od finala: Mogao sam mnogo više da bacim u trećoj seriji!

Još uvek čekamo drugu grupu da bismo videli gde će srpski atletičar završiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Srpski atletičar Armin Sinančević završio je kvalifikacije za finale kao četvrtoplasirani u svojoj grupi.

Njegov najdalji hitac dogodio se u drugoj seriji i iznosi 20.96 metara, što bi moglo da bude dovoljno za plasman u finale.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sinančević je krenuo veoma dobro u prvoj seriji, pošto je bacio 20.50 metara, ali je problem nastao u trećoj seriji, koju nije realizovao.

Foto: Antonin THUILLIER / AFP / Profimedia

Imao sam dva dobra hitca, a u trećoj seriji sam bio spreman da bacim mnogo više, ali nešto se desilo u tehnici, što nije trebalo. Imao sam želju i osećao sam da mogu mnogo više da bacim. Sigurno bi bilo preko norme za finale – rekao je posle kvalifikacija Armin Sinančević.

Novozelandski bacač Volš je napravio prestup u svom trećem bacanju, ali su sudije posle konsultacije odlučile da mu priznaju hitac, zbog čega je Armin umesto na trećem završio na četvrtom mestu.

Volšu su priznali naknadno rezultat, iako je prvo bio poništen i mene to raduje, jer zaslužuje da bude u finalu. Ja sam prvi ispod onih koji su ostvarili normu, nadam se da ću proći i pokazati šta mogu i koliko mogu. I sada sam dokazao iako sam imao problema sa nespavanjem, ali evo sve je prošlo kako treba. I bez norme, nadam se da sam u finalu – rekao je Sinančević.

Srpskom atletičaru sada ostaje da čeka rasplet u drugoj grupi, ali ima čemu da se nada.

Mislim da sam ostvario dobar rezultat, prvi sam iza norme (21.20), pa ćemo videti šta će biti. Kad sam drugi put bacao mislio sam da je rezultat oko 21.60, ali nije bio. Biće, nadam se u finalu, ako prođem. Sve je do sada u redu, samo malo to nespavanje smeta. Svi bacači nisu na nivou na kome bi trebalo da budemo. Ali opet su to jake daljine oko 21.00 metar. Mislim da sa ovim ne bi trebalo da bude problema, ali opet se nikad ne zna – zaključio je Armin Sinančević.

BONUS VIDEO:

Srbin izjednačio državni rekord i imao najbolji rezultat, ali čudno pravilo ga ostavilo bez zlata!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar