Stefanović DEMANTOVAN i na Đilasovoj televiziji: “FBI nije učestvovao u istrazi protiv Belivuka” (VIDEO)

Stefanović je u subotu objavio video saopštenje u kojem se pere od bilo kakve odgovornosti za upravljanje ministarstvom policije u periodu dok je stvarana kriminalna grupa Velje Nevolje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajkovic

Urednik nedeljnika “Vreme” Filip Švarm rekao je na televiziji N1, koja se nalazi pod uređivačkom kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, da FBI nije učestvovao u istrazi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, čime je praktično demantovao tvrdnje ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

– Sigurno FBI nije učestvovao u istrazi. To je ipak istraga jedne narko kriminalne bande, FBI nema ovlašćenja da radi van SAD – rekao je Švarm.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, ministar Stefanović je u subotu objavio video saopštenje u kojem se najdirektnije pere od bilo kakve odgovornosti za upravljanje ministarstvom policije u periodu dok je stvarana kriminalna grupa Velje Nevolje, pozivajući se upravo na američki biro za istrage.

Govoreći o tome da je kao nekadašnji ministar policije vodio kampanju protiv organizovanog kriminala, posebno je istakao zloupotrebu kriptovanih veza i Skaj aplikacije, koju koriste kriminalci za razmenu informacija, o čemu je, kako je naveo, obavestio i FBI.

‒ Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela je u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova, a očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i našim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv te kriminalne grupe – izjavio je ministar Stefanović, pozivajući se da njegove reči može da potvrdi i direktor FBI Kristofer Vrej, koga je sreo pre dve godine.

BONUS VIDEO



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar