Stavlja se u piće i veoma je jeftina: Šta morate ODMAH da uradite ako osetite simptome droge za SILOVANJE

Direktor vladine Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić potvrdio je za Objektiv da se „dži” može pronaći i u našoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Printscreen

Nova droga GHB, poznatija kao “dži”, koja briše pamćenje i izaziva seksualno uzbuđenje, pojavila se odnedavno i u Srbiji, kaže za Objektiv direktor Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Srbije Milan Pekić.

Ovaj narkotik tečnog oblika obično se stavlja u piće i veoma je jeftin. Kako objašnjava naš sagovornik, bio je prisutan u našoj zemlji i pre desetak godina, a sad se pojavio u koncentrisanijoj formi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tada smo uspeli smo da suzbijemo prodaju i zloupotrebu ovog narkotika. U međuvremenu su se pojavljivali sporadični slučajevi unosa u zemlju, a najčešće su je donosili stranci, mahom turisti, ali i posetioci festivala. Ova droga se, kao i mnoge druge, prodaje na takozvanom dark vebu, što je izuzetno teško kontrolisati – navodi naš sagovornik.

VRTOGLAVICA I ZAMAGLJEN POGLED

Đokić apeluje na devojke i žene da obrate pažnju na svoje piće, uglavnom na privatnim žurkama u kućama i stanovima, gde je veća verovatnoća da će droga biti sipana, ali i u klubovima i kafićima.

– GHB ima dejstvo slično delovanju alkohola: dolazi do poboljšanja raspoloženja, ali i smanjenja društvene inhibicije i motoričkih sposobnosti. Ako je količina veća, dolazi do vrtoglavice, zamagljenog pogleda, često mučnine. Ukoliko posumnjate da ste sa pićem u organizam uneli i GHB, obratite se osobi od poverenja i napustite lokaciju – navodi on.

Piše: Nikolina Marić

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Osobe od poverenja su te koje koriste ova sredstva. Video sam kako moj kolega koristi Rufinol i neku vrstu blokatora za promenu raspoloženja. Njemu su za vrbovanje i opuštanje novih švalerki pomagale već postojeće prijateljice. Do sada nije omanuo.

    Odgovori

Ostavite komentar