“Za ovo što mi je uradila 50.000 evra je MALO”: Žrtva nadrilekarke Olgice očajna, unakaženi traže PARE

Tužilaštvo je predložilo da se Olgici izrekne kazna zatvora u trajanju od tri godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/olgicamarkanovic/Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv lažne lekarke Olgice Markanović i Jasmine Tasić, vlasnice poslovnog prostora u kom je u Beogradu radila ova „barbi doktorka”, kako je prozvana na društvenim mrežama, zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj Olgici izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i da okrivljenoj Jasmini izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

ZA OVO ŠTO MI JE URADILA 50.000 EVRA JE MALO

Jedna od Markanovićkinih žrtvi S. D. (41) za Objektiv navodi da joj misao da postoji mogućnost da Olgica trune u zatvoru ne znači mnogo, jer je unakažena za čitav život.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Godinu i mesec dana moji podočnjaci su bordo boje zbog Olgice. Unakazila me je toliko da se nikada neću oporaviti, a samo sam htela da uklonim kesaste podočnjake. Danima mi je curio gnoj, a crvenilo mesecima nije spadalo. Međutim, Olgica je ponavljala da je sve fenomenalno i da je pitanje dana kada će mi biti bolje. Dala sam joj za intervenciju 250 evra i to je najgora odluka u mom životu. Jedino se nadam da ću u parničkom postupku dobiti odštetu, pa da mogu se sredim, koliko-toliko. Za ovo što mi je uradila, 50.000 evra ne bi bilo dovoljno ‒ kaže naša sagovornica.

ADVOKAT: ŽRTVE SE RADUJU

Advokat žrtava Vladan Gotovac za Objektiv ističe da je većini pacijenata koje je Olgica unakazila drago što će ona, po svemu sudeći, do daljeg biti iza rešetaka.

‒ Žrtve se raduju što se ostvaruje pravda. Olgica maksimalno može da dobije 12 godina zatvora, ali kazna će biti sigurno dosta manja jer to pokazuje praksa naših sudova u ovakvim slučajevima. Takođe, u obzir može da se uzme i činjenica ako ranije nije osuđivana. Svakako, žrtve će u tužbama za nadoknadu štete tražiti da im se isplate troškovi intervencija kod Olgice, ali i u Bazelu i Cirihu, gde su neki morali da idu kako bi ispravili njene greške. Naravno, tražiće se i nadoknada za duševnu bol ‒ navodi Gotovac.

SLEDI MEDICINSKO VEŠTAČENJE

Podsećamo, Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM”, informacije Ministarstva zdravlja i više prijava koje su podneli oštećeni, odredilo je zadržavanje prema osumnjičenoj O. M. u trajanju od 48 časova, koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 3. 6. 2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen predlog, produžio za još 30 dana po više osnova – s obzirom na to da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje povreda oštećenih.

Piše: NIKOLINA MARIĆ

BONUS VIDEO:

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29- JUL

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Мени jе жао свих жртава ових хоштаплера. Ниjе ми jасно како долазе до тих надрилекара како им веруjу . У Србиjи постоjе врхунски пластични хирурзи коjи раде у државним болницама и цене су им приступачне ( пластична хирургиjа у Звечанскоj и ВМА). Желим да све жене коjе поанираjу пластичну операциjу ако саме не знаjу код кога да ураде да замоле свог изабраног лекара да им препоручи некога из наведених болница. Ниjе срамота питати а хоштаплера на сваком кораку и мере опреза никад нису сувишне. Редакциjи хвала што пишете о надрилекарима да упозорите народ , можда би сте могли и да препоручите добре пластичне хирурге па и тако да помогнете заинтресованима за те операциjе.

    Odgovori

Ostavite komentar