Profesionalci otkrivaju: Ovo je tajna savršene TEKSTURE KOSE (FOTO)

Da, takvu frizuru nosi Kim Kardašijan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Sergio Monti / Panthermedia / Profimedia

Mnoge žene vole da imaju zanosan volumen kose.

A da bi do njega došle, često se služe šamponom za suvo pranje kose, ili bebi puderom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, postoji mnogo bolji način da se ovaj volumen stvori.

“Sekstura” u slobodnom prevodu jeste seksi tekstura: sveti gral stilizovanja kose u koji se kunu profesionalci, tvrdeći da će stvoriti najneverojatnije stilove. Svi frizeri kažu kako je vrlo važno pravilno “napraviti” teksturu kada završite sa bilo kojom frizurom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

“Seksi tekstura bez napora ide uz sve”, potvrđuje Naeemah Lafond, vrhunski frizer. “To može biti lepak koji spaja celokupan izgled, a može biti i mekoća i potrebna razigranost koja smanjuje utisak uštogoljene frizure.” Zvuči dobro zar ne? Seksi tekstura deluje za sve tipove kose, od talasaste i kovrdžave, do ravnijih finih pramenova. Ovaj stil u svim frizurama donosi istu poruku: cool i šik. Jedina značajna poenta jeste različita tehnika, u zavisnosti od toga kakav tačno izgled želite da postignete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Međutim, često je lakše reći nego učiniti. Ponekad je tekstura ono što će zaokružiti celu stvar, kaže frizer Kim Kardashian Chris Appleton.”Moj savet je da ne preterujem sa proizvodom za kosu – ponekad je manje više”, dodaje. Frizerka Emma Chen se slaže. “Korišćenje previše proizvoda ponekad može biti toliko loše kao i da uopšte ne upotrebljavate bilo koji proizvod. Kosa postaje mlitava i previše slepljena”, otkriva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Da biste postigle ovakav volumen potreban vam je samo sprej za kosu i sopstvene ruke. Pre nego što krenete da koristite sprej/ lak za kosu da biste dobili teksturu, budite taktični sa svojim stajlingom. “Ključ dodavanja volumena i teksture bez oslanjanja na mnogo proizvoda je vrlo važno”, kaže Emma. To bi moglo da znači mahanje kosom u različitim smerovima, ili stvaranje različitih vrsta talasa, kao što su plažni talasi, ili naborani gušći talasi i nikako ne preterujte sa lakom za kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Earnshaw Hair (@jhair_stylist)

Međutim, ako imae ravniju kosu prvo ćete koristiti uvijač za kosu, ili peglu da biste napravili talase, a tek onda ćete je razbarušiti rukama i sprejem, ali kod već kovrdžave kose je dovoljno upotrebiti samo sprej da biste postigli teksturu. Kovrdžave devojke treba da započnu sa sveže osušenom kosom na koju će naneti malo laka za teksturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Kada razbarušite kosu možete je ostaviti tako da lagano pada raspuštena, ali je sjajno imati ovu bazu i pre oblikovanja konjskog repa ili čvora, jer će vam pomoći da zadržite stil na mestu i pružićete kopčama da se usidre. Kad završite, možete da još jednom poprskate lakom za kosu da bi sve stajalo na mestu. I, ako vas do sada nismo ubedili, ono najbolje je što je ovako razbarušena kosa nešto što možete da nosite i kada vam kosa nije sveže oprana. Nakon drugog ili trećeg dana od pranja kose, samo poprskajte kosu lakom i takođe prstima razbarušite pramenove. Imaćete savršenu seksi volumioznu frizuru u tren oka.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar