“Jedan čovek mi je otkrio sve što me je proslavilo”: SKRIVANI intervju Nikole Tesle pokazao pravu ISTINU

Nikola Tesla je bio čovek koji je definitivno bio ispred svog vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia / Pictorial Press Ltd / Alamy

O tome da je bio veliki naučnik i čudan čovek, kao i da je doživljavao razne neverovatne prizore, o Nikoli Tesli ispričani su memoari. Ipak, ova priča baca novi sjaj na Teslinu biografiju. Jedan njegov intervju koji je navodno bio skrivan punih 116 godina, koji je 1899. dao časopisu Besmrtnost, preneo je portal Ejnsejnt kod.

Srpski naučnik je u svom davnom intervjuu 1899. godine otkrio ko mu je otkrio pokretno magnetno polje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novinar je tada upitao Teslu zašto radnici u njegovoj laboratoriji pričaju o bljescima svetlosti, plamenovima i munjama koje se javljaju ako je ljut ili pred nekom opasnošću.

– To su psihička pražnjenja ili opomene da se čuvam. Svetlost je uvek bila na mojoj strani. Znate li ko mi je otkrio pokretno magnetno polje i induktorski motor, što me je proslavilo u dvadeset i šestoj godini? Jedne letne večeri, u Budimpešti, posmatrao sam sa svojim prijateljem Sigetijem zalazak Sunca. Hiljade vatri okretalo se plamteći hiljadama boja. Setio sam se Fausta i recitovao stihove. I tada, kao u magli, video sam kako se okreće magnetno polje i radi induktorski motor. Video sam ih u Suncu – rekao je Tesla.



Izvor: Express.hr

Komentari (4)

  1. "hrvati"-"hrvati" hahahaha, pa to je NEMOGUCE, "hrvati kao i bosnjaci" ne postoje, to su vekovima pokatolichavani SRBI. Tesla ne moze biti "hrvat" cak i da je sam to rekao, jer kako mozes biti nesto sto NE POSTOJI-NESTO VESTACKI IZMISLJENO.

    Odgovori

Ostavite komentar