Karaburma i dalje jeca za Stefanom: “Nećemo se pomeriti odavde dok svi akteri ne budu dobili KAZNU”

Mališana je na večni počinak u subotu ispratila dugačka kolona, na čijem čelu su bili njegovi roditelji i prijatelji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić, Facebook

Zašto tebe, anđele moj? ‒ kroz jecaje je govorila majka devetogodišnjeg Stefana Balića dok je beli sanduk njenog sina spuštan u raku na Novom groblju u Beogradu. Mališana je u nedelju, 18. jula, udario autom bahati vozač Lazar Galić (38) na pešačkom prelazu, a Stefan je podlegao povredama nekoliko dana kasnije.

Na mestu nesreće i juče je u Ulici Marijane Gregoran održan protestni skup zbog toga što je vozač, koji je pobegao sa mesta nesreće, pušten da se brani sa slobode, a uhapšen je tek nakon smrti dečaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Nijednoj porodici ovako nešto više nikada ne bi trebalo da se dogodi. Stavite se u poziciju da ste roditelji i da nečija bahatost uništi vaš život. Danima sam ovde, odem do kuće da se presvučem i istuširam. Nećemo se pomeriti odavde dok svi, apsolutno svi akteri ne budu dobili kaznu koju zaslužuju. Želimo da odgovaraju svi koji su dozvolili da bude pušten ovaj vozač, koji se samo veče pre nego što je udario Stefana i njegovog brata i oca, zakucao u automobil u kome je u tom trenutku bio bračni par, penzioneri. Naravno da je i tada pobegao. Pa on je već dobro poznat kao kršilac zakona ‒ rekla je juče za Objektiv Zorica Stanković (58), na skupu.

Na skupu je bio i deda malog Stefana, koji nije smogao snage da govori o nesreći. On se na sahrani jedva držao i samo ponavljao: „Koga će deda da vodi na trening? Kome da kupuje kopačke i sladolede?”

ONLAJN PETICIJA

Na društvenim mrežama pokrenuta je i peticija „Pravda za Stefana”, koja trenutno broji nešto manje od 17.000 članova. Brojne poznate ličnosti su podelile i potpisale peticiju, a Objektiv je juče uslikao i pevačicu Indiru Indi Aradinović.

Okupljeni građani traže i da se preispita tačnost informacije koja se čula među okupljenima na protestu na Karaburmi ‒ da se osumnjičeni i sudija lično poznaju.

‒ Ukoliko je tačna informacija o ličnom poznanstvu osumnjičenog i sudije, hitno da se utvrdi zakonska odgovornost sudije koja se u tom slučaju nije sama izuzela iz postupka, iako je bila dužna da to uradi na osnovu zakona, te da joj izreknu adekvatnu sankciju – navode građani koji su svoj zahtev uputili i Ministarstvu pravde.

APLAUZI NA GROBLJU

Mališana je na večni počinak u subotu ispratila dugačka kolona, na čijem čelu su bili njegovi roditelji, potom prijatelji, kao i nekoliko kola Hitne pomoći, u kojoj je zaposlen Stefanov otac. Nakon opela, krenula je kolona ljudi koji su nosili mnoštvo belog cveća, a za njima je išao mali beli kovčeg. U jednom trenutku, neko je povikao: „Aplauz za fudbalera”, a dva vozila Hitne pomoći koja su preventivno bila tu, uključila su sirene. Nemu tišinu prekinuli su zvuci sirene, gromoglasni aplauzi i jecaji.

U jezivoj saobraćajnoj nesreći povređen je i Stefanov mlađi brat, koji još uvek ne zna da je ostao bez brata. Mališan je operisan i čeka ga još hirurških intervencija, ali više nije životno ugrožen.

VODOINSTALATER OBLJUBIO DETE

Vodoinstalater Lazar Galić, koji je udario decu pa pobegao, višestruki je povratnik. Lazar, koji je poznat po nadimcima Laza Pijanac i Laza Bojler, ima u svom dosijeu čak 10 krivičnih i šest prekršajnih presuda, kako nezvanično saznajemo. Galić je 2007. osuđen na šest meseci zatvora i tri godine uslovno zbog ob

ljube deteta. Osuđivan je kasnije i za falsifikovanje isprava, nasilničko ponašanje, ugrožavanje javnog saobraćaja…

Piše: ALEKSA MOMČILOVIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 26. JUL

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar