Uklanja NEPRIJATNE mirise: Šest načina na koje možete da iskoristite KORU od limuna

Pomoću limunove kore možete izbeliti zube

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jamie Grill / Tetra Images / Profimedia

Verovatno i vi, kao i većina ljudi, uvek bacate limunovu koru nakon što iskoristite sadržaj limuna.

Međutim, pravite veliku grešku jer limunova kora može da vam posluži na mnogo načina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim toga što je limun prepun vitamina C i samim tim je dobar za zdravlje, njegovu koru možete iskoristiti u još neke svrhe, a ovo su neke od njih.

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna uklanja većinu neprijatnih mirisa. Jedan od načina na koji možete da je upotrebite, jeste da je stavite na dno kante za smeće kako bi upila neprijatan miris iz nje.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna pa je stavite u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grejte oko pet minuta. Na ovaj način uklonićete neprijatne mirise iz mikrotalasne, ali i bakterije i prljavštinu koja se nataložila u njoj.

Foto: I. Rozenbaum & F. Cirou / Photo Alto / Profimedia

3. Oterajte mrave

Limun sadrži u sebi prirodnu aromu koja je odbojna mravima, pa je ovo dobar način da ih se rešite ukoliko vam stvaraju probleme. Dovoljno je da stavite limunovu koru na “kritična mesta” i mravi se više neće pojavljivati.

4. Osvežite frižider

Isto kao i kad je u pitanju mikrotalasna, frižider možete očistiti na isti način. Stavite nekoliko limunovih kora u frižider i nestaće svi neprijatni mirisi.

Foto: Picture Partners / Alamy / Alamy / Profimedia

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ako imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, smanjićete fleke i ujednačiti ten.

6. Izbeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, belim delom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vreme.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar