Optužena za TEŠKO ubistvo: Zaboravila devojčicu (2) zaključanu u automobilu, dete PREMINULO (FOTO)

Huanin suprug Pedro, međutim, tvrdi da se ne može govoriti ni o kakvom zločinu već da je u pitanju nesrećan slučaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Dvogodišnja Džoselin Marica Mendez umrla je od posledica toplotnog udara nakon što je više od sedam sati provela u zaključanom automobilu na veoma visokoj temperaturi. Huana Perez-Domingo (43), koju je Džoselina majka plaćala da devojčicu vodi u vrtić, optužena je za teško ubistvo.

Asošijeted pres piše, pozivajući se na policijski izveštaj, da je majka nesrećne devojčice Huani Perez-Domingo plaćala 40 dolara nedeljno da bi dete vozila i vraćala iz vrtića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Perez-Domingo je došla po devojčicu u petak ujutru oko 6.30 sati. Budući da vrtić počinje da radi tek od 8.00, ona se vratila svojoj kući. Džoselin ostavila u automobil i ušla u kuću. Kako je rekla policiji nakon hapšenja sutradan, fokusirala se na druge probleme i potpuno smela s uma da je dete ostavila u automobilu!

Setila se tek oko 15.15 sati, ali na žalost, kada je otvorila vrata videla je da devojčica ne diše. Umesto da pozove policiju, pozvala je majku devojčice i rekla joj da joj je ćerka mrtva. Potom je malenu odvezla do kuće njene majke u Homstedu u američkoj saveznoj državi Florida, navodi se u policijskom izveštaju.

Šokirana žena je tada pozvala policiju i ispričala šta se dogodilo, nakon čega je Huana uhapšena. Za lokalnu televiziju “Lokal 10 njuz” ispričala je skrhana bolom i držeći sliku svoje preminule ćerkice da Džoselin ništa ne može da vrati, ali da samo želi da zna istinu.


Huanin suprug Pedro, međutim, tvrdi da se ne može govoriti ni o kakvom zločinu već da je u pitanju nesrećan slučaj, navodi magazin “Pipl”.

– Zaboravila je, ili… ne znam, samo ona zna šta se dogodilo. To je nesreća, nije namerno (zaboravila dete u automobilu). Mi zapravo ne znamo šta se dogodilo. Optužena je za ubistvo, ali nije bilo tako… Jedino što mi je rekla kada su je privodili bilo je: “Zbogom, ljubavi moja” – kaže Pedro i dodaje da je njegova supruga prethodnih šest meseci razvozila decu u škole i vrtiće.

Kasnije je ustanovljeno i da Huana nije imala vozačku dozvolu, kao ni sedište za bebe u automobilu.

Još dve žrtve za nekoliko dana

Na žalost, mala Džoselin nije jedino dete koje je umrlo na ovako jeziv način. Hrvatska dugo nije mogla da se oporavi od šoka kada je u javnost isplivala informacija da je dečak Luka tragično izgubio život tako što je po velikoj vrućini satima bio zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca.

Obdukcija je pokazala da je mališan preminuo usled toplotnog udara nakon što je više od sedam sati proveo u vozilu, a protiv oca dečaka, inače profesionalnog vojnika, koji je ostavio dete u četvorotočkašu misleći da ga je odveo u vrtić, podneta je krivična prijava.

Istog dana kada je pronađena Džoselin, samo godinu dana stariji dečak preminuo je u zaključanom automobilu u Teksasu. Policajci su uz asistenciju vatrogasaca razbili prozor vozila kako bi izvukli dečaka koji nije davao znake života, ali bilo je kasno, javio je “KLTV”.

Crni niz je nastavljen u Sjedinjenim Američkim Državama u sredu. Dečak (9) pronađen je u zaključanom automobilu bez znakova života ispred sedišta organizacije zadužene za pomoć mladima i odraslima sa smetnjama u razvoju u Juti. Utvrđeno je da je bio u automobilu dva sata. On je prevezen medicinskim helikopterom u bolnicu, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

U toku je policijska istraga nakon čega će biti ustanovljeno šta se tačno dogodilo i da li će protiv zaposlenih u ovoj organizaciji biti podignute optužnice, piše “ABC 4”.

U 2020. umrlo 25 dece

Prema podacima američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja, tokom 2019. godine čak 53 dece je umrlo u zaključanim vozilima, minule godine je 25 mališana je na isti način izgubilo živote.

Skoro polovina, preciznije 46 odsto dece je zaboravljeno u vozilima na putu do škole ili vrtića, navedeno je na sajtu Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar