“Ne umem sebe da VOLIM”: Neda Arnerić – usamljena DIVA sa tragičnom sudbinom

Glumica je teško podnosila samoću nakon smrti supruga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Neda Arnerić
TANJUG /FILIP KRAINCANIC/bb

Naša proslavljena glumica Neda Arnerić rođena je na današnji dan 1963. godine. Prve godine života provela je u Knjaževcu, a glumom je počela da se bavi realtivno rano. Prvu ulogu je ostvarila sa samo 13 godina, pošto je uzela učešće u filmu “San” i od tada je njena karijera krenula uzlaznom putanjom.

Zapažene uloge je imala i u kultnim filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68”, “Otpisani”, “Ispravi se, Delfina”, kao i mnogim drugim, što našim, što italijanskim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Veliku popularnost je stekla šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, da bi najveću slavu svakako doživela devedesetih godina prošlog veka, kada je dobila jednu od glavnih uloga u čuvenom filmu “Tri karte za Holivud”, ali i u televizijskoj seriji “Policajac sa Petlovog brda”.

Nedin privatan život privlačio je veliku pažnju medija jer glumica nije krenula standardnom životnom putanjom. Naime, iako je bila u višedecenijskom braku sa Miloradom Mešterovićem, par nikada nije imao dece.

Foto/promo/CEBEF

– Nemam decu, ali to nije zato što ih nisam želela, jednostavno nije mi se posrećilo. Ipak, iz te situacije danas mogu da zaključim kako iz svakog zla ne mora da proistekne zlo. Vidim da je sada, u ovom poremećenom sistemu vrednosti, teško odgajati decu, a to mi je lepo objasnila i jedna moja prijateljica. Oko mene je mnogo mališana jer pored dece moje drugarice koju doživljavam kao svoju, uz mene su i naslednici moga brata. Moja prijateljica objašnjava da su deca kao projekat. Iako mi je to zvučalo kao hladna izjava, pojasnila mi je da na decu treba gledati kao na arhitektonski projekat koji treba da se gradi i u koji mora mnogo da se ulaže da se ne bi srušio. Na kraju on može da ispadne savršen, ali dešava se i da propadne. Tako je danas i sa vaspitanjem dece, što nije bilo u moje vreme. Mi smo sami rasli i nije bilo straha od ulice – otvoreno je priznala Neda 2011. godine.

Samo pet godina kasnije mediji su izvestili da je Arnerićeva navodno skočila sa prozora svog stana u Dubljanskoj ulici. Kako je tada pisano, glumica je imala poteškoća sa prihvatanjem lošeg zdravstvenog stanja svog supruga. Iako ovo nikad nije potvrđeno, u javnosti je ostala zabrinutost za umetnicu sve do njene smrti 2020. godine.

Neda Arnerić
Foto: E-stock/Č.Vukojičić

Mesec dana pre nego što nas je zauvek napustila, Neda je govorila za magazin “Hello” i tom prilikom otkrila šta joj je neostvarena želja.

– Celog života sam želela da skačem s padobranom, ali se nisu namestile kockice. Privlačili su me ekstremni sportovi, ali to će ostati za neki drugi život – rekla je tada glumica.

– Ne umem sebe da hvalim i ne umem sebe da volim – otkrila je glumačka diva koja je dodala da je tek posle teških životnih borbi uvidela koliko je ljudi zaista vole.

– Kada bi mi na pijaci ili u radnji govorili da im je drago što se opet smejem, dobacivali “Napred Nedo” ili “Ne daj se, Nedo”, to je divno. Valjda sam i zaslužila tu ljubav. I ja dajem ljubav – komentarisala je Neda, dodajući i da joj je samoća posle smrti supruga 2018. godine teško pala.

Neda Arnerić preminula je 10. januara 2020. godine u svom stanu u Beogradu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar