Amerikanac snimao nudiste na Adi pa RAZBESNEO građane: Evo o ČEMU se zapravo radi

On trpi građansku pravnu odgovornost, zbog čega ta lica mogu da ga tuže je je to kršenje privatnosti, kaže za Objektiv advokat Miloš Timotijević

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Nakon što je snimao devojke u kupaćim kostimima na Adi Ciganliji, a potom i naše sugrađane koji su se obreli na nudističkom delu kupališta, američki bloger Vern Danke, koji već nekoliko nedelja boravi u Srbiji, izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama na kojima je postavio snimak. Njegov video pod nazivom „Vrela tela na Adi” razbesneo je mnoge zbog načina na koji se ophodio prema devojkama tokom snimanja vloga. Režiser i kolumnista Dragoslav Bokan kaže za Objektiv da je Amerikanac pogazio poverenje koje smo mu kao gostu ukazali.

– Ti likovi, koji dolaze kao Marsovci u naše krajeve, često zloupotrebljavaju našu velikodušnost i iskorišćavaju nas na sve moguće načine. Dotična osoba treba da bude zahvalna što smo pokazali gostoprimljivost i dozvolili joj da obitava na beogradskoj plaži i uživa u suncu. Šta je uradio umesto toga? Poremetio sve posetioce i počinio krivično delo kršenje privatnosti – navodi Bokan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

KRŠENJE PRIVATNOSTI

I advokat Miloš Timotijević kaže za naš list da je bloger Vern Danke načinio krivično delo pošto je snimao lica bez njihovog prethodnog znanja ili odobrenja.

– On trpi građansku pravnu odgovornost, zbog čega ta lica mogu da ga tuže. To je svakako kršenje privatnosti, koje podleže pod građansko-pravnu odgovornost. To nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, tako da jedino osobe koje se pronađu na tom snimku, mogu da tuže onog ko ga je sačinio – objašnjava naš sagovornik. Bloger je, sudeći po objavama, uspeo da snimi veći deo svog boravka u našoj zemlji. Ipak, najveću pažnju posvetio je kupalištu na Adi Ciganliji.

– Idemo na najvrelije beogradsko kupalište. Šeta se pored vode, tako da je prijatno – kaže bloger u videu, nakon čega su usledili snimci ljudi sa plaže, sa akcentom na devojke u modernim kupaćim kostimima. On je „akcentovao” devojke u tanga ili brazilskim kupaćim kostimima, ne vodeći računa da li je devojka koju snima maloletna ili punoletna.

– Ako dođete, definitivno ćete poželeti da se zadržite ovde – govori Danke tokom snimanja videa, dok povremeno zumira devojke koje se kupaju ili sunčaju.

STIGAO I DO NUDISTIČKE PLAŽE

Adu Ciganliju je opisao kao mesto idealno za odmor i relaksaciju, objašnjavajući kako je puna sadržaja, a u jednom trenutku uporedio je beogradsku plažu sa jezerom u njegovom rodnom Mičigenu, gde je provodio dosta vremena kao tinejdžer. Turu oko Ade započeo je sa novobeogradske strane, a tokom snimanja vloga snimao se unutar vode, pa ispod nje, dok je ronio. Potom je svoje pratioce pripremio za turu po nudističkom delu jezera.

– Došli smo do kraja plaže. Ovo su vam golaći – kazao je Amerikanac na snimku dok je kamerom zumirao ljude koji su se u tom trenutku obnaženi kupali na Adi.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 9. JUL

BONUS VIDEO:

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar