Meteorolozi izdali UPOZORENJE: Ovo je PROGNOZA za narednih 7 dana – očekuje nas PAKLENI talas vrućine

Do kraja leta biće epizoda sa maksimalnim temperaturama 35 do 37 stepeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nakon kratkotrajnog prijatnog zahlađenja, u narednih nekoliko dana ponovo se očekuju visoke temperature, koje će u četvrtak, u pojedinim mestima, dostići i 37 stepeni, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Nešto manje toplo biće na jugoistoku i istoku zemlje, gde bi maksimalna temperatura mogla da bude od 32 do 34 stepena, prenose Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VREMENSKA PROGNOZA BEOGRAD

Očekuje se da u Beogradu u utorak i sredu temperatura dostigne 35 podeljak, dok bi u četvrtak mogla da ide i do 37 stepeni, a Todorović pojašnjava da veoma topla struja pristiže sa juga, preko Sredozemlja, iz Severa Afrike.

VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND

Za vikend će doći do blagog pada temperature, a prema prognozi, temperatura od subote, 10. jula, neće prelaziti 33 stepena.

Todorović kaže i da se temperature s kraja vrelog juna, kada je skala prikazivala i preko 39 stepeni, najverovatnije neće ponoviti.

– Ovo će biti veoma toplo leto. Do kraja leta biće epizoda sa maksimalnim temperaturama 35 do 37 stepeni, ali ne verujem da će ići preko toga – rekao je Todorović.

Sa esktremno visokim temperaturama ovih dana bori se Kanada, a Todorović kaže da je taj toplotni talas fenomen prirodne ravnoteže.

Dok su na severu Amerike zabeležene neverovatne vrućine, na južnoj hemisferi je nesvakidašnje hladno, navodi Todorović i podseća da je na jugu Brazila pao sneg.

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar