Ovako nešto se RETKO viđa: Razvili trobojku dugu 400 metara na mostu na Tari (VIDEO)

Spektakularno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pravoslavna omladina Pljevlja je na Vidovdan, 28.juna, ravila zastavu trobojku dugu 400 m na mostu na Tari, odakle je krenula borba za odbranu svetinja, i u Pljevljima otkrili mural posvećen Pljevljacima junacima sa Košara. Kretanje prema mostu je bilo u 17 sati ispred Hrama Svetog Georgija na Gukama.

Pre dva dana Pravoslavna omladina Pljevlja je najavila da će razviti veliku zastavu na mostu kako bi celom svetu poslali poruku da se ne odriču predaka koji su dali živote za slobodu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Posle razvijanja zastave na mostu i slanja celom svetu poruke da se mi naših svetih predaka koji su svoje živote položili za slobodu NISMO ODREKLI, vratićemo se u grad gde ćemo premijerno otkriti mural našim pljevaljskim herojima Vukomanu Vulu Tešoviću i Predragu Peđi Leovcu koji su svoje mlade živote položili 1999. godine na Karauli Košare u odbrani naše svete Srpske zemlje Kosova i Metohije i tada stekli besmrtnost i svoja imena upisali zlatnim slovima u našoj istoriji. Svi ste dobrodošli da svojim prisustvom uveličate ovo naše malo okupljanje – navodi se u saopštenju za javnost Pravoslavne omladine.

Na njihov poziv veliki broj sugrađane se odazvao događaju i poslali su veličanstvenu poruku svetu, kao što možete da se uverite sami:

@u.f.bg1987♬ Veseli se srpski rode – Danica Crnogorčević

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar