Krenite spremni na put: Sedam stvari koje treba da uradite PRE odlaska na MORE

Budite sigurni da ste spakovali sve što vam treba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY / Sciencephoto / Profimedia

Pakovanje za more može biti prilično naporno zato što idete na dug put i morate biti sigurni da ste poneli sve što vam treba.

Kako ne biste imali neprijatne situacije, pre putovanja treba da odvojite vreme i proverite da li imate svu letnju opremu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo su neke od stvari koje morate da proverite i da ih spakujete pre nego što krenete na more.

Krema za sunčanje

Bez kreme za sunčanje nikako ne bi trebalo da se izlažete suncu. Ako su vam ostale kreme od prošle godine, proverite njihov rok trajanja i da li još uvek valjaju. Uglavnom traju tri godine, a ako im se promeni tekstura ili miris, verovatno im je istekao rok trajanja, zbog čega treba da ih bacite.

Foto: Anna Omelchenko / Panthermedia / Profimedia

Kupaći kostim

Izvadite svoje kupaće kostime i proverite da li vam odgovaraju. Rešite se onih koji su razvučeni, koji su vam mali ili one koje više ne planirate da nosite. U slučaju da nemate kupaći kostim, obavezno nabavite bar jedan pre odlaska na more.

Papuče

Dovoljna su vam dva para papuča koje ćete koristiti za plažu. Birajte one koje vas ne žuljaju, a dobar izbor su japanke. Njih možete koristiti i za šetnju, ali i prilikom odlaska na plažu. Ako kod kuće imate papuče koje već nekoliko godina ne nosite, rešite ih se, kako ne biste stvarali bespotrebni nered.

Foto: Natalya Danko / Panthermedia / Profimedia

Stolice za plažu

Ako planirate da veći deo dana provedete na plaži, ne bi bilo loše kad biste poneli stolicu ili ležaljku za plažu. Na taj način će vam sigurno biti udobnije, a možete poneti i suncobran koji će vas štititi od sunca i sprečiti da izgorite.

Ručni zamrzivač

Ručni zamrzivač vam može biti od veliko koristi kako prilikom putovanja, tako i na samom letovanju. U njega možete da spakujete hranu za put, ali i ono što želite da jedete na plaži. Oni mogu da hlade hranu tokom celog dana, tako da ne morate da brinete da će se ona pokvariti. Kupite makar jedan ručni zamrživač i moći ćete da ga koristite i za naredna letovanja.

Foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Igračke za plažu

Deca vole da se igraju na plaži sa različitim lopaticama i kanticama, pa im obezbedite te igračke. Na taj način će se i ona zabaviti, a i vi ćete imati dovoljno vremena da uživate u moru i svim čarima koje ono donosi. Proverite da li imate igračke za plažu i rešite se onih koje su polomljene.

Dodatna oprema

U dodatnu opremu spadaju šeširi, naočare za sunce, peškiri, torbe i slično. Svakom članu porodice obezbedite minimun dva peškira koje će naizmenično moći da koriste za plažu.

Za decu posebno obezbedite šešire jer njih treba maksimalno da zaštitite od sunca. Izbegavajte da decu izlažete sunčevoj svetlosti u najtoplijem delu dana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar