“SRAMNA crnogorska Rezolucija ruši Republiku Srpsku”: Radunović o perfidnom planu nalogodavaca

Nakon usvajanja Rezolucije, kreće akcija pritiska na ostale zemlje, istiće Radunović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Šef poslaničkog kluba DF-a, Slaven Radunović, zapitao se da li ima, kako je rekao, baš toliko naivnih u Crnoj Gori, da ne shvataju kako je jedini cilj stvarnih inicijatora ove rezolucije bio da se usvoji dokument koji će se popularizovati kao “Rezolucija o genocidu u Srebrenici”. To je za njih jedino bilo bitno.

– Oni su organizovali široku akciju preko, za antisrpsku akciju uvek spremnih Vijesti, doveli “Majke Srebrenice” i obezbedili da se (odakle treba) pritisnu Aleksa & co. Sva kozmetika unutra, koju niko (ili skoro niko) ne čita, za njih je beznačajna. “Nisu narodi krivi”, “osuđujemo i druge zločine”, bla, bla, bla….sve je to priča za tri dana, koja ima za cilj da olakša dizanje ruku onima koji su spremni da poslušaju sve što im se kaže, ali im treba neki alibi kod glasača, poručio je Radunović. Sva ona poklana deca, žene, starci, muškarci po Bratuncu, Jasenovcu, po Velici ostaju u senci „genocida u Srebrenici“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na kraju, dodaje on, ostane samo da je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i na osnovu toga, kreće akcija pritiska na ostale zemlje.

– Ko su žrtve užasnog zločina, u kojem su hladnokrvno likvidirani vojnosposobni muškaraci u Srebrenici? Bošnjaci. Ko su izvršioci? Srbi. Pravim inicijatorima usvajanja Rezolucije je samo to bitno, jer u sledećem koraku će se konstatovati da je Republika Srpska nastala na genocidu, pa je samim tim, kao genocidnu tvorevinu, treba ukinuti, istakao je Radunović.

Radunović ističe da sva ona poklana deca, žene, starci, muškarci po Bratuncu, Jasenovcu, po Velici i svim ostalim stratištima Srba, naroda koji je najveća žrtva ratova 20. veka u Evropi, posle Jevreja i Rusa – ostaju u senci “Genocida” u Srebrenici. Postaju “drugorazedne žrtve”. A, Srbi, kao izvršioci u Srebrenici, postaju genocidan narod.

– Tako će to u svojim glavama percipirati mali Amerikanci, Šveđani ili Italijani u budućnosti. Osim ako im neko ne objasni kako je tamo negde u nekoj Crnoj Gori, usvojen amandman kojim se precizira kako narodi nisu krivi, nego konkretni zločinci…. Neka se niko od poslanika koji su glasali za Rezoluciju danas ne pravi naivan. Sve ovo što sam napisao oni dobro znaju i svega su svesni. Ovakve istorijske greške se ne mogu pravdati nikakvim štrikovima, nižim kamatama, ali ni bildovanjem prihvatljivosti kod Zapada, naglasio je Radunović.

Takođe, kaže on, kad su osnovni nacionalni interesi u pitanju, ne može se pravdati ni činjenicom da je neki međunarodni sud, u nekoj presudi, posredno napisao kako je ta i ta osoba učestvovala ili rukovodila genocidom. Posebno, ako se zna da je definicija genocida neselektivno ubijanje s ciljem uništenja jedne etničke grupe na nekom prostoru. A u Srebrenici žene i deca nisu ubijani. Za razliku od Jasenovca, Bratunca, Velike…



Izvor: IN4S

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar