Đorđe Mitrović (22) iz Prokuplja vodio DNEVNIK dok mu je porodica bolovala od korone: “Ovo je OPOMENA!”

Ovaj mladić boluje od artro gripoze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Dok mu se cela porodica borila protiv opasnog kovida Đorđe Mitrović, inženjer zaštite bilja iz Prokuplja, svakodnevno je u svoj dnevnik upisivao sve događaje i osećanja koje je preživeo tokom bolesti.

Ovaj mladić (22) boluje od artro gripoze, odnosno, gubitka mišićne mase zbog čege je invalid gotovo sto posto. Kaže da je njegov korona dnevnik, zapravo neki vid opomene drugima, ali i zahvalnosti svima koji su u tom periodu pomogli njemu i njegovoj porodici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Moj rođeni brat Predrag (27) testirao se pre nas i mada nije imao neke simptome bio je pozitivan na kovid. Sutradan smo se testirali moji roditelji, baka i ja i bili smo svi pozitivni. Zbog jačih simproma, njih troje je bilo priključeno na kiseonik, a brat i ja smo bili u kućnoj izolaciji – nastavlja priču Đorđe, koji ne može da se brine samostalno o sebi.

Prvi put se baš u vreme korone suočio sa samoćom, jer je brat morao da odveze ostatak porodice do bolnice.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Djordje Mitrovic (@djole_mitro_98)

– Ne samo tada, već i narednih dana, do 12. aprila, kada su otac i majka izašli iz bolnice, naši susedi i bliži rođaci pokazali su veliku plemenitost i humanost. Ne samo što su zvali da se raspitaju kako smo, već su nam i donosili hranu, a što je u tim trenucima zaista bilo veliko, jer su pokazali i hrabrost što nisu strepeli da ćemo im preneti virus – ističe ovaj mladić.

U svom dnevniku naveo je brojna imena kojima duguje zahvalnost, od medicinskog osoblja prokupačke Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” pa do rođaka, prijatelja, čak i poznanika..



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar