Alergična na MUŽA: Žena otkrila da boluje od retkog sindroma – kad joj suprug priđe, dešava se ovo

Život joj se pretvorio u pakao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Džoana Votkins iz Minesote otkrila je pre godinu i po dana da je postala doslovno alergična na supruga Skota.

Nesrećna žena zbog toga već neko vreme živi u potkrovlju kuće, pošto Skota više ne može da zagrli, poljubi i vodi ljubav s njim. Krivac za to je što Džoana od 2020. godine pati od sindroma aktivacije mastocita, retkog poremećaja imunološkog sistema, što znači da je alergična na gotovo sve.

Aleksandar ostao bez posla, pa prosio sa sinovima ispred marketa: Po najvećem pljusku dogodilo se ČUDO

Godinu i po dana alergična je i na miris supruga, zbog čega živi sama u potkrovlju sa zapečaćenim prozorima i vratima i vazdušnim filterima za pročišćavanje vazduha.

Njene ćelije u slučaju alergije, umesto da je zaštite od spoljnih pretnji, mutiraju i počinju da napadaju njeno telom, prenose Zanimljivosti dana.

– Evo primera kako živimo. Skot i ja da zajedno gledamo emisiju. Ne možemo biti zajedno u sobi, jer sam alergična na njega, ali on je tri sprata ispod mene u sobi na svom laptopu. Gledamo emisiju istovremeno, a zatim o njoj pišemo poruke dok je gledamo ili pričamo telefonom – kaže Džoana.

Simptomi i težina bolesti mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, ali kod Džoane je takav problem da može u ko zna kom momentu da joj se pokrene anafilaktički šok, opasan po život.

Pre nego što se udala za svog supruga Skota 2013. godine, Džoana nije očekivala da će njeno stanje postati tako teško. Radili su oboje kao nastavnici. Čak i tada se borila sa neobičnim osipom, sindromom iritabilnog creva i migrenom, ali ove bolesti su postale mnogo gore nakon što se par venčao.

Tek 2020. godine par je shvatio da je postao nesposoban da fizički deli zajednički prostor u kome boravi.

– Primetila sam da kada bi Skot ušao u sobu počinjala bih da se osećam sve gore i gore. Moji normalni svakodnevni simptomi samo bi se pogoršavali. U jednom trenutku otišao da se ošiša i vratio se u sobu i u roku od dva minuta započeli su mi anafilaktički simptomi i on je morao da napusti sobu – kaže Džoana.

Nedelju dana kasnije Skot je ponovo pokušao da vidi svoju ženu, ali isto se dogodilo i shvatili su da će se njihovi životi morati dramatično promeniti. Tako da se Skot sada svake večeri vraća kući da kuva Džoaninu hranu, jer Džoana može da toleriše samo 15 različitih namirnica.

Jedini ljudi od kojih nema alergijsku rekciju su njena braća i sestre koji pomažu u nezi. Pre nego što uđu u njenu sobu, moraju da izbegavaju da jedu jako začinjenu hranu, a moraju i da se istuširaju posebnim sapunom i skinu do donjeg veša. Čim uđu, oblače maske i posebnu odeću koja nikada nije napustila Džoaninu sobu.

Umrla kao beskućnik, a na računu imala MILIONČE: Deca u testamentu saznala istinu, a onda se desio obrt



Izvor: BBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar