“Inkognito” debitant u reprezentaciji Aranđel Čestić: Teško je čuvati Halanda i Levandovskog (VIDEO)

Ima dva meča da pokaže Piksiju šta zna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije uskoro će otputovati u Japan gde je očekuju dve provere, 7. juna protiv Jamajke (09.00) i četiri dana kasnije u meču Kirin kupa sa selekcijom domaćina (12.25).

Neposredno pred put, svoja očekivanja dao je i debitant i malo poznato ime ovdašnjoj javnosti, Sava Aranđel Čestić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Utakmice protiv Jamajke i Japana biće lepa prilika da selektor Dragan Stojković vidi na delu neke momke koji bi trebalo da budu budućnost srpskog fudbala. Jedan od njih je svakako i Sava Aranđel Čestić koji je već osetio čari igranja u dresu sa državnim grbom, ali u mlađim kategorijama.

– Nastupao sam za mladu reprezentaciju i osećaj je zaista bio predivan. Srce mi je uvek bilo bliže Srbiji i nisam se nijednog trenutka dvoumio kada se pojavila mogućnost da postanem reprezentativac. Znao sam da će to biti samo moja odluka i sasvim sam siguran da nisam pogrešio – kazao je fudbaler Kelna koji je imao poziv i Nemačke.

Poziv u A reprezentaciju je velika čast, ali i velika odgovornost.

Foto: Printscreen/FSS/Youtube

– Meni je privilegija da budem ovde. Dajem sve od sebe, pa ćemo videti. Prvi razgovor sa Misterom ulio mi je ogromnu dozu samopouzdanja, pričali smo o svemu, zahvalio sam mu se na pruženoj šansi da budem član najjače selekcije Srbije. Reč je o čoveku od koga svakako možemo mnogo toga da naučimo.

Mladi štoper je u ranijim intervjuima isticao da mu je fudbalski uzor Nemanja Vidić, što je i razumljivo imajući u vidu stil igre i konstituciju.

– Pre bih rekao da je Vidić jedan od uzora. Imam samo reči hvale i za momke sa kojima trenutno delim svlačionicu u A reprezentaciji, neke od njih znam iz mlade selekcije, sa nekima se tek upoznajem. To je još jedan plus ovog okupljanja i biće mi čast da zajedno sa njima branim boje svoje zemlje.

Čestić je pozivom u A reprezentaciju na najbolji mogući način zaokružio sezonu koju će pamtiti do kraja života.

– Utakmica protiv Dortmunda je nešto posebno i svakako da je nikada neću zaboraviti. San koji se ostvario, da debituješ u Bundesligi i odmah protiv jednog od najvećih nemačkih klubova, da čuvaš Halanda ili Sanča i da na kraju odeš kući sa tri boda. To je nešto veličanstveno.

Foto: KERSTIN JOENSSON / AFP / Profimedia

Bilo je tu još lepih momenata, poput pobeda protiv Šalkea, Menhengladbaha…

– Izdvojio bih tu pobedu protiv Šalkea, mog bivšeg kluba za koji me vežu lepe uspomene, tu sam proveo tri godine života i naravno da mi je žao što su ispali iz lige. Ipak, napravio sam pravi potez prelaskom u Keln i mogu da kažem da sam presrećan što smo ove sezone posle žestoke borbe uspeli da sačuvamo bundesligaški status.

Porazi su takođe sastavni deo fudbala…

– To je normalno, fudbal je veliki biznis i ne može uvek sve da bude pozitivno. Bilo je teških momenata u protekloj sezoni, kao što su porazi od Leverkuzena, Frajburga, Bajerna… Za mene je najvažnije da sam posle svih tih utakmica ostao hladne glave i da sam nastavio još kvalitetnije da radim i napredujem.

A nije lako ostati hladne glave ako ste tinejdžer i dobijete zadatak da motrite na Halanda ili Levandovskog.

– Koga mi je od njih dvojice bilo teže da čuvam? Uff, teško pitanje. Obojica su vrhunski napadači, ali nisam toliko loše odradio posao – mladalački iskreno je Čestić završio intervju za sajt FSS.

Novi “trenerski preletačević” u Superligi Srbije: Ispao s jednima, pa seo na klupu drugih!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar