“Došao je trenutak”: Formira se Radna grupa za analizu SMRTNIH slučajeva tokom epidemije kovida-19

Ministar Lončar je rekao da će u Radnoj grupi biti predstavnici iz bolnica, iz lokalnih samouprava i oni koji se bave statistikom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, posle sastanka sa državnim sekretarima i čelnicima zdravstvenih ustanova, rekao za RTS da je došao trenutak da se oformi Radna grupa Ministarstva zdravlja za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida 19 zbog budućih generacija.

Ministar Lončar je rekao da će u Radnoj grupi biti predstavnici iz bolnica, iz lokalnih samouprava i oni koji se bave statistikom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Rekli smo da kada se stvore uslovi da ćemo oformiti tim koji će se baviti analizom smrtnih slučajeva od kovida 19. Jedini način da se pouzdano zna da li je neko preminuo od korone je obdukcija, ali ona nije smela da se radi po preporuci ZSO na takvim pacijentima – navio je Lončar.

Prema njegovim rečima, to radimo zbog budućih pandemija da nove generacije mogu da izvuku poruku.

– U toj analizi biće obuhvaćeni i ljudi koji su umrli, a nisu bili u bolnici. Analiziraćemo potvrde o smrti, pa će se videti da li je iz porodice umrlog neko bio u dodiru sa kovidom – naglasio je Lončar.

Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar